Stadig færre unge skaffer seg sommerjobb: – Foreldrene er kanskje for snille

Færre unge skaffer seg sommerjobb. Ungdommer selv tror flere er mer kresne i dag enn tidligere.

Jobbmesse i Kristiansand

MANGE SOM DELTOK: Det var mange som deltok under sommerjobbmessa i Kristiansand i 2017.

Foto: Raymond Andre Martinsen / NRK

– Det er ikke like mange som trenger sommerjobb nå som før. Mange har god økonomi og bruker sommeren på å reise og være med venner, sier skoleeleven Benedicte Andersen.

I disse dager arrangerer Nav sommejobbmesser over hele landet. 16-åringen fra Kristiansand er en av mange som har møtt opp i jakten på å få en fot innenfor arbeidslivet.

Interessen til tross: Stadig færre ungdommer jobber om sommeren. Kun 37 prosent av unge mellom 15 og 24 år hadde sommerjobb i 2017, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Marianne Bendtsen

GODT AV ET DYTT: NAV-leder, Marianne Bendtsen mener dagens unge trenger et dytt av foreldrene når det kommer til å søke sommerjobb.

Foto: Svein Johnsen / NRK

Spandable foreldre

Julie Moy Skeie (17) har stilt seg i kø for å stille spørsmål til en potensiell arbeidsgiver. Skeie tror ikke ungdom i dag har et like stort behov for å få seg sommerjobb som før.

– De unge vil utnytte ferien bedre. I tillegg er foreldrene kanskje litt snillere og spanderer mer, sier hun til NRK.

At foreldregenerasjonen kan ta en del av skylda for nedgangen, tror også utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder.

– Jeg tror ikke det handler om at de unge er late. Det er nok mer det at vi i dag har en bedre økonomi og at unge ofte blir sponset av foreldre.

Fred Skagestad

Velger med omhu

Skoleeleven Anna Bakke Nesland tror flere unge har blitt mer kresne i valg av sommerjobb enn tidligere.

– Når man velger en jobb vil man ha noe gøy, og hvis man ikke finner noe gøy så velger man heller å ikke søke, sier hun til NRK.

Selv om ikke sommerjobben er relatert til det du senere ønsker å drive med, mener Skagestad det likevel er en god sjanse til å vise seg fram.

– Man skaffer seg kontakter og lærer hvordan arbeidslivet fungerer. Det er ikke innholdet i jobben som er det viktigste, men erfaringene du får.

Jule Moy Skeie innrømmer at hun har preferanser når det kommer til valg av sommerjobb.

– Men jeg er mest ute etter bare å få en jobb. Jeg tror det kan bli greit uansett, det viktigste er å hive seg uti det.

Julie Moy Skeie

Julie Moy Skeie tror ikke ungdom føler de har like store behov for sommerjobb som tidligere.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Høye ambisjoner

Færre unge i arbeid til tross: Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen skryter av ambisjonenene blant unge i dag.

– Flere har virkelig overrasket meg når det kommer til hvor målrettet de faktisk er. Ungdommen viser at de vil, noe som er utrolig viktig, sier han.

Fjorårets medlemsundersøkelse fra Virke viste at 55 prosent av virksomhetene i tjenestenæringene ikke hadde planer om å ansette sommervikarer i 2018.

Daværende direktør Vibeke Hammer Madsen understreket at hun ønsket at ledere stiller opp og gir unge en mulighet til å komme inn i arbeidslivet.

– Samtidig må ungdommene være mindre kritiske og tenke på at enhver trening i arbeidslivet er god trening for framtiden.

Generalsekretær i Tekna Ivar Horneland Kristensen

IMPONERT: Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen mener sommerjobb kan gi en betydelig fordel videre inn i arbeidslivet.

Foto: CF Wesenberg

NB: Da denne artikkelen ble publisert, var det fra NRKs side oppgitt feil informasjon om tallene hentet fra SSB. Artikkelen er oppdatert med korrekt informasjon.