NRK Meny
Normal

– Traumatisk etter voldtektsepisode

Den fornærmede 38-åringen som hevder han ble voldtatt, ble i retten konfrontert med politiavhør der han har fortalt ulike ting om hva som faktisk skjedde.

Bistandsadvokat og aktor.

Bistandsadvokat Eirik Glad Balchen (til venstre) sier voldsepisoden har vært traumatisk for hans klient. Aktor Leif Alexandersen til høyre.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

– Jeg har så mye skam knyttet til dette, utbrøt 38-åringen da en av forsvarerne, Ketil Magnus Berg, begynte sin utspørring.

Berg representerer en 22-åring med bostedsadresse i Oslo under rettssaken der i alt fire menn og en kvinne i begynnelsen av 20-årene er tiltalt for vold og voldtekt mot 38-åringen i mars i år.

To av de tiltalte skal ha brukt en plastslange og holdt fornærmede, mens de tre andre står på tiltalebenken fordi de ikke grep inn. Ingen av dem erkjenner punktet om voldtekt, men flere av de tiltalte erkjenner volden de er tiltalt for.

– Var redd for hevnoppgjør

Ketil Magnus Berg var den første av forsvarerne som spurte ut fornærmede.

Berg gikk blant annet inn på at 38-åringen i avhør skal ha kommet med ulike forklaringer på selve voldtekten. Bergs klient er tiltalt for å ha vært til stede under voldtekten uten å gripe inn.

– Jeg var redd for hevnoppgjør og var stressa oppi hodet mitt, var et av fornærmedes svar.

– Det har vært traumatisk, vondt og tøft etterpå, sier bistandsadvokat Eirik Glad Balchen til NRK.no.

Han representerer 38-åringen.

Grua seg

– Årsaken til det som skjedde er en påstått krangel hvor en av de tiltalte har anført at fornærmede hadde et forhold til ei jente, sier Balchen.

– Hva tenker du om at de tiltalte nekter for at voldtekten skal ha skjedd?

– Ut fra fornærmedes forklaring står saken slik at det kan føres bevis for vold og voldtekt. Det er vi trygge på, sier Balchen.

– Denne dagen har jeg faen meg grua meg sånn til, sa fornærmede etter at han gjentatte ganger ble spurt om detaljer fra politiavhørene han ikke kunne gjøre rede for.

Til slutt ba dommer Anita Jarvoll Hekneby fornærmede om å være tydelig på at han ikke husker alle detaljer.

– Var sikker på at jeg skulle dø

– Vi forstår at du ikke husker alt og vi forstår at dagen i dag er vanskelig, sa dommeren henvendt til 38-åringen.

Forsvarsadvokat Torkjell Solbø

Torkjell Solbø representerer en av de tiltalte.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

Også de andre forsvarsadvokatene brukte sine spørsmål til å gå inn på det de mener er uklarheter og ulike detaljer i fornærmedes politiforklaringer.

– Jeg var sikker på at jeg skulle dø, fortalte fornærmede da forsvarsadvokat Torkjell Solbø gikk inn på detaljer om hvordan en kniv ble brukt under volden han ifølge tiltalen ble utsatt for.

– Har fremdeles mareritt

Bistandsadvokat Eirik Glad Balchen stilte flere spørsmål om hvordan fornærmede har hatt det i ettertid.

– Jeg har følt masse skam og skyld. Jeg vet ikke hvorfor. Det var ikke så mye jeg kunne gjort. Jeg er evig forbannet på disse personene, fortalte 38-åringen.

Han fortalte også at han sliter med mareritt etter det som skjedde.