NRK Meny
Normal

– Start skal være redde for å få Jerv på besøk

Jervs «old boys» feiret seieren mot Hødd, og et skritt nærmere eliteserien, med bløtkake på Oddensenteret. Men champagnen venter de med.

Jervsupportere på Oddensenteret

Gamlegutta i Grimstad er alle enige om at dersom Jerv vinner over Start bør en ny offentlig flaggdag innføres i byen.

Foto: Marianne Stene / NRK

– I dag har vi satt frem vimpelen på bordet, og holder selvfølgelig en knapp på at Jerv slår Start i et eventuelt lokaloppgjør, sier Reidar Svendsen i Jervs seniorgruppe.

Hver dag møtes old boysene rundt kaffebordet på Oddensenteret. Temaene er stort sett de samme; fotball og andre ting som skjer i verden. Mandag var det ikke tvil om hva som var den store snakkisen.

– Hvis Start spiller slik de gjorde i helgen, skal de være redde for å få Jerv på besøk, flirer Svendsen.

Jervsupportere på Oddensenteret

Hver eneste dag møtes seniorene rundt kaffebordet på Oddensenteret. Her løser de verdensproblemer, det vil si diskuterer fotball.

Foto: Marianne Stene / NRK

I kø fra Grimstad til Kristiansand

Både Start og Jerv berget seg med hårfine marginer under søndagens kamper. Dersom Jerv slår Kristiansund neste helg, ligger det an til tidenes lokaloppgjør i fotball på Sørlandet.

– Det er fortsatt en lang vei frem. Kristiansund er skikkelig gode, vi må ta den fighten først. Vi må holde oss litt på bakken ennå, sier Svendsen, med en et lurt smil.

De sindige seniorene har vært ute en vinternatt før, og vet at alt kan skje og ingenting er avgjort før dommeren har blåst i fløyta, men skulle det gå slik de håper; at Jerv vinner neste kamp og møter Start, ja, da er det ingen tvil om hvor grimstadpatriotene skal være 25. november.

– Da reiser vi Kristiansand! Og håper det blir kø med busser helt fra Grimstad til Sør Arena, sier Svendsen.

Bytter ut bløtkake med bobler

Fast medlem rundt kaffebordet er også Tore Andersen, tidligere Jerv-keeper og far til Jerv-kaptein Glenn Andersen.

– Jeg er veldig stolt, og gleder meg til kampene fremover, sier fotballentusiasten, men påpeker spøkefullt at alt var bedre før. Alt, bortsett fra fotballbanene.

Jervsupportere på Oddensenteret

Tidligere Jerv-keeper, Trond Andersen, er stolt far til Jerv-kaptein Glenn Andersen. Han er spent på om neste helgs kamp mot Kristiansund vil resultere i tidenes sluttoppgjør mellom Jerv og Start.

Foto: Marianne Stene / NRK

– Det var bedre spillere i gamle dager, men det vil de ikke høre snakk om. Hvis vi prøver å komme med gode råd på veien bare ler de av oss, fordi vi er gamle nå og ikke kan løpe like fort lenger. Men jeg misunner dem fotballbanene, sier Andersen.

Han tror et eventuelt sluttoppgjør mellom Jerv og Start vil bli veldig spennende, spesielt med tanke på at den første kampen skal spilles hjemme.

– Det er vanskelige forhold der oppe nå, det er en bløt og humpete høstbane. Det blir en åpen forestilling, sier Andersen.

Og hvis Jerv fortsetter suksessen og får plass i neste års eliteserie, vil seniorene bytte ut bløtkake med bobler.

– Da blir det champagne! Det vil neppe være nok champagne i Grimstadområdet, sier Svendsen.