– Det sutres alt for mye

Fylkesvaraordfører Oddvar Skaiaa i Aust-Agder leverer en kraftsalve i den pågående sykehusdebatten. Skaiaa mener debatten i Arendal preges for mye av sutring og for lite av takknemmelighet.

Oddvar Skaiaa

Oddvar Skaiaa (KrF) har sett seg lei av det han mener er sytete utspill i forbindelse med omorganiseringen av sykehuset i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tellef Inge Mørland

Den tidligere fylkesordføreren møter en kald skulder hos Tellef Inge Mørland.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Fylkesutvalget i Aust-Agder

'Sutring' var tema i fylkesutvalget i Aust-Agder tirsdag. Nærmest Lillesands-ordfører Arne Thomassen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det blir mye sutring. Det kan mange ganger virke som, i hvertfall i media, at sykehuset i Arendal ikke er noe særlig. Det er enkelte som sutrer alt for mye, mener Skaiaa.

– Vi må bli hørt

Det var i fylkesutvalget i Aust-Agder tirsdag at Skaiaa kom med kraftskytset.

Den nye Ap-toppen i fylket, Tellef Inge Mørland, mener fylkesvaraordføreren skyter over mål med utspillet.

– Jeg er helt enig i at det er et flott sykehus vi har i Arendal i dag. Men det er fordi det er veldig mange som har kjempet veldig mange kamper for å beholdet det som et flott sykehuset, sier Mørland.

– Når dét er nødvendig, så må vi da fortsette å ta de kampene sånn at vi ikke risikerer å få et dårligere sykehus enn det vi har i dag, sier Mørland.

– Dette er ikke sutring

Ingrid Skårmo (FrP) mener Skaiaa bommer grovt. Hun sier det som skjer ved sykehuset er dramatisk, og avviser blankt sutrepåstandene.

– Det blir helt feil å snakke om at en sutrer. For hadde vi ikke stått så på, gått i såpass mange fakkeltog og hoiet litt, ikke sutret, men hoiet, så hadde ikke sykehuset engang vært det det er i dag, mener Skårmo.

Etterlyser stolthet over sykehuset

SVs Signe Ann Jørgensen har en større forståelse for Skaiaas standpunkt.

– Jeg skulle ønske at vi også kunne ha en mye større stolthet i forhold til sykehuset i Arendal. Jeg er litt bekymret for at det bare er negative ting som kommer frem om sykehuset i Arendal. For det er rett og slett ikke riktig, sier Jørgensen.

– Folk er utrygge

Fylkesordfører Laila Øygarden (Ap) påpeker at det ikke er uten grunn at folk går i fakkeltog.

– Det har vært veldig mange mennesker som har vært utrygge. Det er ikke for ingenting at det blir samlet 13000 mennesker for tredje gang. Da er det snakk om utrygghet. Det hadde vært utrolig viktig om vi kunne fått ro rundt sykehusene våre, sier Øygarden.

– Har Lillesand i ryggen

I Grimstad gikk de nylig ut og forsikret om at kommunestyret stiller sin fulle støtte til sykehuset i Arendal.

Også Lillesands-ordfører og opposisjonsleder i fylkestinget, Arne Thomassen, lover å kjempe for sykehuset.

Han sier mange i kommunen, som ligger omtrent midt mellom Kristiansand og Arendal, helst vil østover med sine helseplager.

– Det har aldri fra Lillesands side blitt sagt noe negativt i forhold til Aust-Agder. Det er dét sykehuset vi har forholdt oss til. Vi står hundre prosent bak at det skal være et fullverdig sykehus. Mange, mange innbyggere i vår kommune ønsker å bruke Arendal sykehus fordi det er god kvalitet der, hevder Thomassen.