80 ansatte kan miste jobben

Marwin AS med avdeling i Gjerstad har ikke penger til å betale ansatte lønn. Hvis ikke en ny investor kommer på plass slås offshorebedriften konkurs.

SLEIPNER SLEIPNER

Bedriften som flyttet en avdeling fra Kragerø til Gjerstad, merker nå nedgangen i oljeindustrien.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bedriften som har totalt 80 ansatte er dermed rammet av den samme krisa som herjer i hele oljeindustrien.

– Bedriften må ha tilført ny kapital for å unngå konkurs, opplyser daglig leder Ove Almås til NRK.no.

Allmøte mandag

De ansatte skal ha blitt innkalt til allmøte klokken 09 mandag morgen. Der skal arbeiderne ha fått beskjed om at kassa er tom og at det ikke finnes penger til å utbetale lønn.

Parallelt skal bedriften jobbe med å få på plass en ny investor som kan skyte inn frisk kapital. Hvis man ikke lykkes med en slik redningsoperasjon, vil bedriften bli slått konkurs. Trolig vil bedriftsledelsen måtte møte i skifteretten tirsdag eller onsdag denne uken.

Flyttet til Sørlandet

Bedriften som lager produkter til olje- og gassnæringen flyttet fra Sannidal i Kragerø til Brokelandsheia i Gjerstad i april i år. Marwin leier lokaler av Gjerstad eiendom.

Sittende ordfører i Gjerstad, Trygve Grunnsvoll (Sp) synes det er en trist beskjed å motta.

– Det er ikke bare en dårlig nyhet for Gjerstad, men for hele regionen. Man ser nå at nedgangen i offshorenæringen slår inn over alt. Dette kan få store ringvirkninger også for andre bedrifter, sier Grunnsvoll.

Framtidstro

Agderposten skrev i februar i år at bedriften skulle flytte 25 industriarbeidsplasser og 10 administrative stillinger til Aust-Agder. Marwin overtok samtidig 15 produksjonsarbeidere fra Gjerstad Products, som har tilhold i samme lokaler.

Det ble anslått at Marwin trolig ville omsette for rundt 250 millioner kroner i år. Bedriften hadde på det tidspunktet en ordrereserve på 100 millioner kroner.

– Det er fantastisk å få en storsatsing som dette til Gjerstad etter noen år med nedbemanninger og negativiteter, sa eier i Gjerstad Products, Tor Kjetilson Moe, til avisen.

ABM Group AS kjøpte seg inn i Marwin-selskapene i 2013. Ifølge Agderposten har konsernet 110 ansatte.

Laster kart, vennligst vent...

Bedriften har tilhold på Brokelandsheia ved E18.