- Straffen er for lav

Voldtektsmannen straffes for mildt, mener statsadvokaten som vurderer å anke dommen.

Voldtekten på Tinnheia

Tre år og åtte måneder i fengsel lød dommen på.

Foto: NRK

Statsadvokat Hilde Sakariassen mener at den 21 år gamle mannen som i dag ble dømt for overfallsvoldtekten på Tinnheia i Kristiansand, fikk for lav straff.

Mannen fikk 3 år og åtte måneders fengsel for voldtekt av en 22 år gammel kvinne.

Aktoratet hadde lagt ned påstand om fem års fengsel - og Sakariassen ser ikke bort ifra at de vil anke saken.

- Straffeutmålingen er kortere enn vår påstand. Dommen vil nå bli studert - for å se om det er grunnlag for å anke straffeutmålingen, sier Sakariassen.

Overfallsvoldtekt

Det var i februar i år at den 21 år gamle mannen skal ha overfalt og voldtatt den 22 år gamle kvinnen, på gulvet i oppgangen hennes, på Tinnheia i Kristiansand. Mannen skal gjentatte ganger ha dunket kvinnens hode mot vegger og gulv, før han tvang seg til samleie og oralsex med henne.

Den tiltalte forklarte i retten at den seksuelle kontakten mellom ham og offeret var frivillig, men ble ikke trodd.

Kristiansand tingrett slår fast at voldtekten var svært alvorlig og kan betegnes som overfallsvoldtekt.

Også 21-åringen vurderer anke

21-åringen ble i dag dømt til 3 år og åtte måneders fengsel. Han er også dømt til å betale den fornærmede kvinnen en oppreisning på 120 000 kroner og en erstatning på 32 000 kroner.

Mannens forsvarer, Lill Slynning Vassbotn betegner straffutmålingen som riktig når 21-åringen ble domfelt, men ser ikke bort fra at dommen vil bli anket.

- Mannen er uenig i domfellelsen. Han erkjenner ikke straffskyld og har hele tiden hevdet at det skjedde frivillig - så det ligger i kortene at han vurderer anke, sier Vassbotn.