Nårsa vant i spektakulær crosshelg

Strålende sol, høye fjell og dramatikk dannet rammen for årets Reisacross.

Nordmennene prøvde seg på svensksamen Peter Nårsa, men fikk en oppvisning i crosskjøring av USA-proffen Peter Nårsa som sammen med samboeren Elina Øhman fra Älvsbyn tok turen til Nordreisa og årets Reisacross.

Også sølvvinneren fra nordisk og svensk mesterskap i år imponerte stort, og banket like godt også gutta som kjørte sammen med damene på søndagen, og det satte den svenske crossdamen stor pris på.

– Ja, kjempemorsomt og jeg er veldig fornøyd med å duellere med gutta i ungdomsklassen, og i hvert fall med vise dem baksiden av min scooter, ler en glad Øhman.

Spektakulært

Nordreisa motorklubb hadde slått på stortromma og arrangerte motevisning sammen med næringslivet på fredag ettermiddag, i tillegg til to dager med stadioncross på en 350 meter lang stadioncrossbane likt banene det kjøres på i USA.

Den korte lengden og en tøff bane med store hopp, kombinert med bare 6 og 8 runders kjøring, førrte til tette dueller og flere velt og snurr og utrolig lange og høye hopp til publikums store glede.

Gode kjørere

Ikke altfor mange kjørere stilte til start på tampen av sesongen, men de som kom var av beste merke. Risto Jujärvi og Aki Pihlaja med sølv og bronse fra finsk mesterskap stilte til start.

Martin Moland som nylig vant Stock-klassen i prestisjetunge "Clash of Nation" og kongepokalvinner i Stock fra NM i Alta, Magnus Lindbäck sto også på startstreken, i tillegg til omtalte Peter Nårsa med seier over selveste Tucker Hibbert i "Clash of Nation" i ryggsekken. Samboer Elina Øhman som regnes som den nest beste skandinaviske kjøreren på spinnesiden, hadde også tatt turen nordover med Nårsa.

Klasseforskjell

Begge de gode svenskene var tidlig ute i startene og kjørte deretter stort sett i ensom majestet, selv om både Kristoffer Holm, Magnus Lindbäck og finlenderne i de første rundene klarte å gi litt kamp til svenskeproffen, som vant samtlige 6 heat i helga.

Elina Øhman gjorde også kort prosess med den norske mesteren Tonje Wahlmann, og slo i tillegg alle gutta i ungdom 14–16 år, da disse klassene kjørte i lag.

Nårsa og Strøm berget samenes ære

Både Peter Nårsa og Per-Isak Strøm er av samisk avstamning, og begge vant sine klasser suverent.

– Ja, jeg er same og er veldig stolt av det, sa Peter Nårsa over åpen mikrofon før løpene startet.

Per-Isak Strøm som har far fra Kautokeino har kommet sterkt tilbake etter skade, og har dominert semi-pro stock de seneste løpene, og vant enkeltforan Altas Marius Nord. I 12–14 år vant Edvard Moland på fredagen, mens det gikk tråere da han klasset opp dagen etter.

Vinner på søndagen ble Remi Myrseth fra Hammerfest, mens Niillas Issat Juhan Hætta ble beste kjører fra indre Finnmark med sin 5. plass. 14–16 år ble suverent vunnet av sølvmedaljør fra nordisk i år, Espen Flatvoll.

For fullstendige resultater: www.mylaps.com