Rein kjærlighet på vidda

Flere hundre rein i hjerteformasjon og med konas initial i midten. Dette er reingjeterens Aslak Antes kjærlighetserklæring til sin kjære kone Rávdná.

Lagde en hjerteformasjon av flere hundre rein.

KJÆRLIGHET I LUFTA: Akkompagnert av kjærlighetssangen «Mun dárbbašan du» av Annbjørg Hætta formet Aslak Ante et hjerte med konas initial i midten av rein.

I morgentimene i dag fikk tv-seerne se hvor romantiske reingjetere kan være.

Aslak Ante kastet ut kraftfor til flokken, slik vi har sett mange ganger i løpet av minutt for minutt-sendingen. Men i dag var det noe spesielt i fore. På dronebildene kunne man se at en hjerteformasjon av flere hundre rein tok form og til slutt en stor R i midten.

Kona Rávdná Biret Márjá Eira Sara kvitterte med et slengkyss inni TV-kameraet.

Etter seansen var hun litt satt ut av det hele.

– Vi ble faktisk utfordret i går. Vi ble spurt om å lage et mønster med kraftforet, og jeg sa at da måtte han lage en R for Rávdná. Og det ble det, bare mye finere!

Dette er den første våren hennes rein er med mannens siida. For mange i reindriften er dette en helt spesiell hendelse. Det er vanlig at når man gifter seg, så tar kona med sine rein til mannens siida.

Several hundred reindeer in Norway toghether created a heart formation.

Rávdná Biret Márjá sin joik, som svigermoren Ánttá Risten (Kirsten Ravna Sara) joiket, ble og spilt under TV-sendingen da dette skjedde.

– Det var bare veldig gøy, sier Rávdná strålende.

Som kona til en travel reingjeter er hun mye alene med barnet hjemme i Kautokeino.

– Jeg er oppvokst i reindriften, og jeg er innforstått med at slik er det og er vant til det. Av og til kan det være litt tungt å være så mye alene, men stort sett går det bra. Når Aslak Ante endelig kommer hjem fra fjellet, er det jo bare stas, smiler Rávdná Biret Márjá.

SE FLERE MAGISKE ØYEBLIKK MINUTT FOR MINUTT HER