Sápmi invitert til EM

Det internasjonale fotballforbundet ConIFA har invitert FA Sápmi til ConIFA European Football Cup 2015.

FA Sápmi 2014
Foto: John Einar Eira / NRK

Sápmi er et av tolv lag som er invitert til å spilles i Douglas, på Isle of Man, i mesterskapet som skal gå fra 13. - 21. juni, skriver ConIFA på sin hjemmeside.

Det er det første ConIFA Euroopean Football Cup, mesterskap for lag som står utenfor FIFA, som skal arrangeres neste sommer.

Uten samisk deltakelse

Det er ikke sikkert om FA Sápmi kan bli med i mesterskapet neste sommer. På FA Sápmis styremøte i Tromsø, for noen uker siden, kom det frem at de ikke vil planlegge noen delkakelse i neste sommers EM om den økonomiske situasjonen ikke blir avklart.

Styremedlem Frode Guldbjørnsen i FA Sápmi ser optimistisk mot mesterskapet, og mener de likevel må starte arbeidet med å forberede sommerens EM-deltakelse.

Gode lag

Det samiske fotballforbundet FA Sápmi har heller ikke vært fornøyd med tidspunktet mesterskapet vil gå neste sommer, og hadde ønsket mesterskapet i fotballferien, i juli måned.

Flere av lagene som er invitert til mesterskapet neste sommer, var også med i Conifa World Cup i Östersund i Sverige i sommer.

De tolv lagene som er invitert til EM neste sommer er arrangørene Ellen Vannin (Laget fra Isle of Man), Abkhasia, Oksitania, FA Sápmi, Sør-Ossetia, Nagorno Karabahk, Countea de Nissa (Nice, som vant sommerens Conifa World Cup), Nord-Kypros, Franconia, Romani People og Szekely Land.

FA Sápmi møtte både Abkhasia, Oksitania og Nagorno Karabakh FA i Östersund sist sommer, og tapte alle tre kampene.

Her kan du lese mer om lagene som er invitert (ekstern side).

Et reserve lag

ConIFA skriver på sin hjemmeside at de også vil ha reservelag, om noen av de inviterte lagene ikke kan delta.

Mesterskapet neste sommer er satt til byen Douglas, på Isle of Man.