Hopp til innhold

Vil ikke delta i Viva World Cup i år

Samisk fotballforbund prioriterer kamper mot Brasils urfolkslandslag til sommeren fremfor å delta i årets Viva World Cup i Gozo.

Viva World Cup
Foto: Sigve Nedredal / NRK

President i Samisk fotballforbund Mikkel Isak Eira forteller at de trenger ca. 500.000 kroner til den planlagte Brasil-turen i juni.

– Når vi setter så mye ressurser for å dra til Brasil, så sier det seg selv at vi ikke har ressurser til å delta på årets Viva World Cup. Men selvfølgelig, om vi får penger og sponsorer, så kan vi delta også i Viva World Cup. Men foreløpig må vi prioritere én tur og jeg ser at det hadde vært artig å dra til Brasil, spesielt med tanke på at de har intensjoner om å arrangere et urfolksmesterskap i 2012, sier Eira.

– Riktig å prøve noe nytt

Tidligere fotballpresident Leif Isak Nilut mener at det er riktig å prøve noe nytt og man har ikke råd til å være med på alt.

– Når det gjelder turen til Brasil, så er det snakk om urfolk. I N.F.-Board er det snakk om minoriteter som er med i Viva World Cup. Dette har et større perspektiv i forhold til urfolksbegrepet. Jeg tror også at dette vil være spesielt interessant for fotballspillerne. Det er jo viktig å tenke på at det er noen som skal spille fotball her og det er jo fotballspillerne.

– Tror du at Samisk fotballforbund bryter med N.F.-Board, når de ikke deltar i år?

– Det kan ikke jeg svare konkret på, men jeg tror ikke intensjonen er å bryte med N.F.-Board. At N.F.-Board skal arrangere Viva hvert år blir for tett, og man ser at de sliter økonomisk. De har ikke fått store og tunge sponsorer. Det er flere lag som ikke har deltatt fordi økonomien har vært stram. Jeg tror ikke at man vil levne N.F.-Board, for man er jo medlem i organisasjonen enda.

Korte nyheter

 • Muohta dieđihuvvon davvin

  Meteorologalaš instituhtta lea sádden muohtavárrehusa osiin davit Nordlánddas, Romssas ja Finnmárkkus. Gaskavahku rájes leat šlahtti ja borga vuordagis. Vurdet ahte muohta boahtá su. 100-300 mehter badjel meara, muhto sáhttá maid boahtit duolbaset guovlluide, čállet meteorologat Xas/ Twitteris.

 • Olgešbellodagas lea eambbo sátnejođiheaddjit go Guovddášbellodagas

  Dál leat Olgešbellodagas eambbo sátnejođiheaddjit go Guovddášbellodagas. Seammás lea ain máŋgga gielddas eahpečielggas guđe bellodat oažžu sátnejođiheaddji maŋŋel válggaid. Dássažii lea Olgešbellodat sihkkarastán 90 sátnejođiheddjiid, čállá Nationen.

  Ovdal válggaid ledje bellodagas dušše 35 sátnejođiheaddji. Ovdal válggaid ledje 135 sátnejođiheaddji Norggas geat gulle Guovddášbellodahkii, dál leat dušše 81 sátnejođiheaddji. Dát mearkkaša ahte Olgešbellodat lea dat bellodat mas leat nubbin eanemus sátnejođiheaddjit. Njunnošis lea ain Bargiidbellodat 106 sátnejođiheddjiin.

  Norgga 357 suohkanis leat vel 35 suohkana gos ii leat čielgan gii šaddá sátnejođiheaddji.

  (NTB)