NRK Meny
Normal

Iselin Nybø (V) vil i Se og Hør med mors kjole

Stortingspolitiker Iselin Nybø (V) satser på oppslag i Se og Hør etter kveldens middag på slottet. Grunnen er kjolen som mora har sydd.

Iselin og Bent

Et matchende par? Stortingspolitiker Iselin Nybø (V) og helseminister Bent Høie (H) på vei inn til den tradisjonsrike stortingsmiddagen på Slottet torsdag kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Kommer jeg i Se og Hør med kjolen som mor har laget, får den terningkast seks, sier Iselin Nybø (V), stortingspolitiker fra Rogaland.

Hun har vært på middag på Slottet før, men torsdagens gallamiddag blir spesiell. Nybø har nemlig satset alt på at den brune kjolen som mora Iren Nybø har sydd, kommer i Se og Hør.

Nybø har gjort skikkelig forarbeid og bygget opp forventningene med å legge ut bilder av seg selv og kjolen på Facebook i forkant. Der ba hun også om en kavaler.

Iselins kjole

– Jeg skrev at for å havne i Se og Hør, trengte jeg en statsråd å gå sammen med. For jeg tror jo sjansen øker litt hvis jeg går med en statsråd, forklarer Nybø.

Bent bet på kroken

Iselin og Bent 2

Iselin Nybø (V) og Bent Høie (H) før gallamiddagen på Slottet.

Foto: Venstre

Og etter at Venstre-politikeren la ut forespørselen på Facebook, gikk det fort. Helseminister Bent Høie (H) bet på kroken – etter press fra mannen Dag Terje Klarp Solvang.

«Det vil være en ære å gå sammen med deg! Da kan det hende at vi ikke bare kommer i Se og Hør, men også i Bygdebladet! Spesielt med den flotte kjolen!», skrev Høie på Facebook.

Bygdebladet er lokalavisa i Randaberg – hjemkommunen til både Nybø og Høie. Og der sitter også designeren av kjolen.

– Jeg kommer til å være klistret til skjermen i kveld – det må jeg jo, sier mor Iren Nybø.

Ikke alltid enig

Men hun bryr seg ikke så mye om å havne i Se og Hør.

– Det er ikke alltid jeg er så enig med han Jan Thomas, så jeg vil ikke legge det voldsomt på meg hvis han skulle gi dårlig karakter.

– Men hvis Iselin trives i den, og bærer den i kveld, er det kjempefint, sier mor Nybø, som har sydd klær til datteren i mange år.