Hopp til innhold
Kvitsøyferja i hardt vêr ved Mekjarvik
Foto: Erik Waage / NRK

Vær og uvær i Rogaland

Oppsummert

Siste nytt om været i Rogaland. Se også yr.no/rogaland.

 • Uvêret råkar helikoptertrafikken

  Mange helikopteravgangar til oljeinstallasjonane i Nordsjøen er kansellerte som følge av uvêret med lyn og tore. Dette gjeld avgangar både frå Stavanger lufthavn Sola og Bergen lufthavn Flesland, ifølge heliport.no. Equinor melder at deira helikopteravgangar er avlyste på grunn av vêrforholda.

  Helikopter på vei offshore
  Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK
 • Lysebotn er varmest i landet

  Høyeste målte temperatur i landet i dag er i Lysebotn, med 32 grader. Det opplyser statsmeteorolog Magni Svanevik til NRK. I Stavanger er det målt 28,3 grader.

  – Det er en varm dag for mange, og vått for noen. I området rundt Haugesund er det kraftige regnbyger og kraftig tordenaktivitet, sier Svanevik.

 • Tropenatt flere steder i Rogaland

  Det har vært tropenatt flere steder i Rogaland i natt. Både Stavanger, Sola, Karmøy, Haugesund og Tau har hatt over 20 grader hele natten. Og nå er temperaturene allerede i ferd med å stige flere steder i fylket. Den offisielle kåringen skjer etter klokken 08.00.

  Pent vær i Hafrsfjord
  Foto: Johnny Prøis
 • Hetebølge sneier innom Rogaland

  Neste veke vil Rogaland truleg få ein slags rest av den hetebølga som har skapt problem i Europa i sommar. Det skriv Aftenbladet. Frå onsdag av skal temperaturane forbi 25 gradar enkelte stadar i regionen. Det vert derimot inga hetebølge her, og temperaturen vil synka mot neste helg.

 • Melder om kort pause fra regnet

  Meteorologisk institutt melder på Twitter at vestlendinger sør for Stad kan se frem til noe så sjelden som oppholdsvær på torsdag. Rogaland får til og med mye sol.

  Men nyt finværet denne ene dagen, for på fredag skal regnet være tilbake.

  Solastranda
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK