Uvisst hva som skjer med Top Gear-show

Det er ingen som vet når – eller om – Top Gear kommer til Stavanger. Arrangementet er utsatt på ubestemt tid, på grunn av bråket rundt programleder Jeremy Clarkson.

Top Gear Live Top Gear Live pics Alan Peebles

POPULÆRE: Det er mange som vil se Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May snakke om og kjøre biler. Ingen vet når det vil skje igjen.

Foto: Alan Peebles / www.alanpeebles.com

– Vi fikk beskjed i går om at showet var utsatt. Mer enn det vet vi ikke, sier daglig leder i Sørmarka Arena, Karton Nilsen.

Nær 18.000 publikummere hadde sikret seg billett til det populære bilshowet Top Gear i Sørmarka kommende helg, men nå blir det ingenting av.

– Dette er fryktelig trist, særlig for de mange tusen som har kjøpt billett. Vi har gledet oss til å ta imot dette showet, sier Nilsen.

Kan få pengene igjen

Det er kontroversene rundt programleder Jeremy Clarkson som er grunnen til utsettelsen. Han er for tiden suspendert av BBC, på grunn av en konflikt med arbeidsgiveren.

Jeremy Clarkson

I HARDT VÆR: Den suspenderte «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson (54) kaller BBC-sjefene for noen «jævla idioter».

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

– Vi har jo forstått at det kunne bli vanskelig å avholde showet uten ham. Det blir omtrent som å sende «Skavlan» uten Fredrik Skavlan på skjermen, sier Nilsen.

I løpet av uken skal BBC bestemme seg for om Clarkson får fortsette eller ikke.

De mange tusen som har sikret seg billetter til showet i Stavanger, kan få pengene igjen. Når det blir satt ny dato i uka etter påske, kan de som har kjøpt billett be om refundering, eller gå på den nye datoen, melder arrangøren mandag ettermiddag.

Må finne alternative datoer

Karton Nilsen skal i dag gå i gang med å prøve å finne nye datoer for showet i Stavanger.

– Vi har jo begynt å se på hva som i det hele tatt er mulig for oss å få til. Det skal jo også være andre arrangementer i Sørmarka utover våren og sommeren.

Når er det aktuelt?

– Det er vanskelig for oss å si, men jo fortere, desto bedre for oss. Vi ønsker å strekke oss langt for arrangøren, for å få dette til, sier Nilsen.