Urmakeren åpner igjen i formiddag

For tredje gang på fire år har tyver brutt seg inn i butikken til Knut J. Lervik i Haugesund. På lørdag skjedde det midt i åpningstiden.

Ran i haugesund

Urmaker Lervik i Haugesund ble ranet lørdag formiddag.

Foto: Kristian Eidesvik

– Sønnen min sto igjen i butikken og byttet klokker i vinduet da de kom. Jeg gikk ut i butikken, fikk pistolen rettet mot meg, og fikk beskjed om å sette meg ned, sier urmaker Knut J. Lervik, som fikk butikken sin ranet på lørdag.

Omtrent klokken 10.40 lørdag, slo tre ranere til i Haugesund sentrum. De tok seg inn i urmakerbutikken, truet betjeningen med våpen, forsynte seg med klokker i vinduet, knuste disken og reoler i butikken, og forsynte seg med klokker for hundretusenvis av kroner på to minutt.

Ranerne stakk av i en bil til Sauda der de lørdag kveld ble arresterte av politiet. De tre som er siktet for ranet er serbiske statsborgere i 30- og 40-årene.

Fremstilles for varetektsfengsling

– Nå starter et omfattende etterforskningsarbeid, ledet av Haugesund politistasjon. Det har blitt foretatt avhør av alle de tre siktede i saken og de vil bli framstilt for varetekstfengsling i løpet av dagen i dag og morgendagen, melder etterforskningsleder Lars Ivar Grunnaleite.

– Politiet arbeider nå med å få oversikt over hva som har blitt stjålet, og kan foreløpig ikke si noe om størrelsen på ransutbytte, men det skal være snakk om store verdier, skriver han.

– Stadig mer brutalt

Urmaker Lervik har opplevd innbrudd og tyveri to ganger på de fire siste årene, men aldri væpnet ran.

– Det føles litt annerledes når de kommer i åpningstiden med våpen. Dette var enda tøffere. Når de gjør innbrudd er det tross alt bare døde ting de møter. Butikkene er blitt så sikre at nå er det ran som gjøres, sier han.

– Vi tar nye steg for sikkerheten, men det blir bare mer og mer brutalt. Uansett hva vi gjør så har de kriminelle nye steg de tar, sier han.

Håper på å åpne i dag

– En kan jo lure på om det er verdt det når man utsetter barna sine for en slik fare i familiebedriften. Det er en trussel vi lever under hele tiden. Det hører dessverre sammen med det vi holder på med, sier han.

I dag håper han å kunne åpne urmakeren i Haraldsgata igjen.

– Jeg tror ikke vi klarer å åpne fra morgenen av. Det mangler litt opprydning av glass. Jeg tror vi åpner omtrent midt på dagen i dag, sier Lervik.