NRK Meny
Normal

Tar ikke gjenvalg til fylkespolitikken

Udramatisk, sier Ellen Solheim (KrF) om at hun ikke tar gjenvalg til fylkespolitikken. Hun sier det ikke er «dårlig stemning» i fylkespolitikken.

Ellen Solheim i KrF trekker seg fra gjenvalg til fylkeskommunen

Ellen Solheim sier hun ikke får bred støtte fra lokallagene, og at hun derfor ikke stiller til gjenvalg til Rogaland fylkeskommune.

Foto: Bitmap/Markus/KrF

– Jeg opplever at jeg ikke har så bred støtte fra lokallagene som jeg har hatt tidligere, sier Ellen Solheim (KrF).

Hun blir dermed den fjerde som på kort tid opplyser at hun ikke vil fortsette i fylkespolitikken i Rogaland. Både Gro Skartveit, Hilde Gunn Bjelde og Klara Tveit har tidligere sagt at de ikke blir med videre, og de to førstnevnte har gitt uttrykk for at det er «dårlig stemning» som er grunnen til at de ikke tar gjenvalg.

Hadde lyst til å fortsette

Blant annet har Aftenbladet omtalt konflikten mellom Tom Tvedt (Ap) og Ellen Solheim som en av de mest åpenbare årsakene til at flere fylkespolitikere har funnet det utfordrende å fortsette.

– Trekker du deg på grunn av «dårlig stemning» i fylkespolitikken?

– Nei, på ingen måte. Jeg hadde lyst til å fortsette, sier Ellen Solheim.

Hun peker på at det er manglende støtte fra Kristelig folkepartis lokallag som er grunnen til at hun ikke vil stille til gjenvalg.

– Tidligere har jeg fått bred støtte fra lokallagene, og jeg aner ikke hva grunnen er til at jeg nå ikke får støtte.

– Tror du lokallagene kan ha oppfattet misnøyen i fylkespolitikken, og at de derfor ikke støtter deg?

– Det aner jeg ikke. Det er nok slike ting som kommer opp senere. Men jeg regner med at valgkomiteen finner en god toppkandidat.

– Litt ampert

Rogaland KrF skal ha sitt endelige nominasjonsmøte den 18. november, og det vil da bli klart hvem som stiller for partiet til fylkespolitikken.

Ellen Solheim var fylkesvaraordfører i forrige periode da Tom Tvedt hadde ordførerkjedet i Rogaland. Etter at KrF vendte seg mer mot Høyre og dagen posisjonspartier i fylket skal det ha vært gnisninger mellom de to.

– Det var nok litt ampert i begynnelsen av denne perioden, og i slutten av forrige. Men, jeg synes ting har gått seg til, sier Solheim.

Tom Tvedt har tidligere meldt at han tar gjenvalg i fylkespolitikken. Det samme gjør dagens fylkesordfører Janne Johnsen.