Tiltalt for Nokas-ranet

Jusuf Hani er tiltalt for grovt ran med døden til følge.

Yusuf Hani

Jusuf Hani er den siste Nokas-raneren som ble tatt i august i fjor da han meldte seg selv for politiet i Stavanger.

Foto: Politiet / Scanpix

Onsdag ble den ventede tiltalen mot den siste Noaks-raneren klar.

Svensk-albaneren Jusuf Hani (29) er nå tiltalt for grovt ran med døden til følge etter Nokas-ranet.

Etter å ha vært på flukt siden Nokas-ranet 5.april 2004, meldte Hani seg for politiet i Stavanger i august i fjor.

Det er advokat Abdelilah Saeme som er Jusuf Hani sin forsvarer. Saema var også forsvarer for Ikmet Kodzadziku, som er dømt for Nokas-ranet.

- Tiltalen er som forventet. Hani har ikke fått tiltalen ennå, men han vet hva den innebærer. Han har meldt seg, han har forklart seg og han har erkjent straffskyld, seir Saeme til NTB.

Advokaten har regelmessig kontakt med sin klient, som sitter i varetekt i Stavanger fengsel, men vet ikke om Hani har kontakt med noen av de Nokas-dømte.

LES OGSÅ: - Lettet etter Nokas-tilståelse

LES OGSÅ: Ingen garanti for strafferabatt

LES OGSÅ: Hani rekruttert få dager før ranet

To vitner

Statsadvokat Harald Grønlien kommer til å være aktor når saken kommer opp i Stavanger tingrett, trolig i begynnelsen av mai.

- Tiltalen vil bli oversendt tingretten torsdag. Ettersom saken involverer varetekt skal den prioriteres. Berammingen skal tilpasses alle parter, og slik det ser ut nå vil den trolig ikke komme opp før i begynnelsen av mai, sier Grønlien til NTB.

Slik bevisbildet er nå, tror ikke Grønlien det vil bli satt av mer enn en uke til saken. For øyeblikket ser det ut til at påtalemyndigheten bare skal føre to vitner, begge polititjenestemenn.

Nokas-ranet er norgeshistoriens største ran, der ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner. Politiet mener Jusuf Hani var en av de 11 på ranslaget som beleiret Domkirkeplassen, og tok seg inn i Norsk Kontantservice sitt lokale i Stavanger sentrum om morgene 5.april 2004.

Fortsatt er 51 millioner kroner på avveier etter ranet.

Flere nyheter fra Rogaland