Hopp til innhold

Siste Nokas-raner er tatt

Den etterlyste Jusuf Hani meldte seg for politiet på Stavanger lufthavn Sola mandag.

Jusuf Hani og Ikmet Kodzadziku

Jusuf Hani og Ikmet Kodzadziku fanget på et overvåkningskamera.

Foto: Politiet

Svensk-albaneren Jusuf Hani (28) har vært etterlyst internasjonalt siden Nokas-ranet i Stavanger 5. april april 2004.

Jusuf Hani ble arrestert da han meldte seg for politiet på Stavanger lufthavn Sola mandag klokken 23.55.

Jusuf Hani vil bli avhørt snarest mulig, og øvrige etterforskningstiltak vil bli iverksatt, går det fram av en pressemelding fra Rogaland politidistrikt.

Vært på Balkan

Politiet i Stavanger har ikke selv vært på Balkan og lett etter Hani, men har vært i kontakt med en sambandsoffiser i Kosovo for å få hjelpe til å finne ut hvor Hani har oppholdt seg.

Politiet har hele tiden trodd at Hani oppholdt seg i en eller flere byer på grensen mellom Kosovo og Albania.

Norge har ingen utleveringsavtale med Kosovo, og derfor ville en pågripelse av Hani i Kosovo betydd at rettsaken mot ham måtte bli avholdt i hans hjemland.

Nå er saken blitt en helt annen siden Hani meldte seg selv her i landet. Dermed vil rettsaken gå i Stavanger.

Pressekonferanse i kveld

Advokat Abdelilah Saeme er oppnevnt som forsvarer for Hani. Saeme var også forsvarer for Ikmet Kodzadziku under Nokas-rettssakene.

Jusuf Hani ble fanget opp av flere overvåkingskameraer sammen med Ikmet Kodzadziku i forkant av Nokas-ranet, der politimannen Arne Sigve Klungland ble drept av et skudd fra Kjell Alrich Schuman.

Politiet opplyser i pressemeldingen at de ikke vil gi flere opplysninger om pågripelsen av Jusuf Hani før en pressekonferanse klokken 18.00 tirsdag kveld.

Der vil politiinspektørene Bjørn Andersen og Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt delta sammen med forsvarer Abdelilah Saeme.

Her er dommene mot David Aleksander Toska og de 11 andre mennene som er dømt for Nokas-ranet.

Var på ranslaget

Nokas-ranet er norgeshistoriens største ran, der ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner. Politiet mener Jusuf Hani var en av de 11 på ranslaget som beleiret Domkirkeplassen, og tok seg inn i Norsk Kontantservice sitt lokale i Stavanger sentrum om morgene 5.april 2004.

Fortsatt er 51 millioner kroner på avveier etter ranet.

Saken fortsetter under bildet.

Nokas-ranet

Nokas-ranerne fikk med seg over 57 millioner kroner.

Foto: Overvåkningskamera

Jusuf Hani og Ikmet Kodzadziku ble stoppet da de kjørte fra Stavanger i en sølvgrå Saab i en politisperring på Bråstein sør for Sandnes om lag en time etter ranet. De ble vinket videre etter at poltiiet hadde gjennomsøkt bilen.

Ikmet Kodzadziku ble arrestert i Gøteborg dagen etter Nokas-ranet. Jusuf Hani kom seg unna, og har vært på rømmen helt til i går da han meldte seg for politiet på Stavanger lufthavn Sola.

Saken oppdateres

Jusuf Hani

Jusuf Hani ble etterlyst internasjonalt av politiet 11.april 2004 for å ha deltatt i ranet av Nokas i Stavanger 5.april 2004.

Foto: POLITIET / SCANPIX