Stor mottakelse på Karmøy da Avaldsnes-laget kom hjem

– Det har vært et eventyr, det har vært helt magisk denne helga, sier en av de mange frammøtte på flyplassen da Avaldsnes-spillerne kom hjem.

Avaldsnes-tilhengere på flyplassen for å ta i mot spillerne

Aud Thime Skeie og barnebarna Engelina Alfsvåg Skeie og Eskild Alfsvåg Skeie

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Aud Thime Skeie er på flyplassen sammen med barnebarna. Hun var i Oslo og så cupfinalen i helga, da Avaldsnes slo Vålerenga 1–0. Målet kom allerede etter fem minutter, så det ble en svært spennende kamp.

– Det er noe av det verste jeg har vært med på. Det var så spennende at jeg visste ikke helt om jeg kunne klare det. Vi er så stolte av disse flotte jentene så gir alt, sier Thime Skeie.

Hvordan har helga vært?

– Helga har vært et eventyr. det har vært helt magisk. Det er historisk og jeg får gåsehud bare av å tenke på det, og jeg har nesten ikke stemme igjen. Da kampen var over, da eksploderte det blant alle vestlendinger. Vi var ekstatiske, jeg har aldri i mitt liv opplevd noe så fantastisk. tårene rant så det holder, vi grein både kvinner og menn, sier Thime Skeie.

Uten stemme

Investor Arne Utvik og Norvald Kaldheim som er daglig leder i Avalndsnes

Investor Arne Utvik og Norvald Kaldheim som er daglig leder i Avaldsnes, ble møtt med roser på flyplassen på Karmøy.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

En annen som kom hjem fra Oslo med lite stemme igjen, var Arne Utvik. Han har støttet Avaldsnes i mange år, og med mange penger.

Hvordan har helga vært?

– Den har vært flotte, men jeg har så vondt i halsen, at jeg ikke klarer å snakke.

– Ble det litt mye synging og brøling?

– Ja, antageligvis. Jeg har så vondt, men ellers er livet flott, sier Utvik. Også Norvald Kaldheim som er daglig leder er godt fornøyd med mottakelsen på flyplassen.

– Det er bare kjempekjekt. VI har vel fortjent det og, etter den bragden som ble levert lørdag. Hele helga har vært en stor fest, med rosinen i pølsa under kampen. Så ble det bare kjekkere og kjekkere.

– Du er litt hås i stemmen du og?

– Ja, stemmen mistet jeg etter fem minutter av kampen. Da skåret vi, og da forsvant stemmen, sier Kaldheim.

Kom hjem med kongepokalen

Avaldsnesspiller Hanna Dahl med kongepokalen

Avaldsnes-spiller Hanna Dahl med kongepokalen

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Hanna Dahl kom hjem med kongepokalen, og er overveldet av mottakelsen.

– Det er overveldende. Det har ikke helt gått opp for meg at vi ble norgesmestre i går. Vi setter skikkelig pris på mottakelsen, og alle folkene rundt oss, så endelig kunne vi ta gullet hjem, så det var godt.

– Hvordan har det siste døgnet vært?

– Det har vært mye nerver, og fest og basar, så all slags. Det var en kjekke fest i går, vi setter stor pris på at det var så mange som tok turen til Oslo.

Nå trenger jeg en god natt søvn, sier Dahl.