Stavangers nye gitarkamerater

To fra Idol, en fra The Voice og en fra X-Factor. Stavangerkameratene har i alle fall to ting felles: De kan spille gitar, og så har de vært på TV.

Ole Alexander Mæland, Glenn Lyse, Tommy Fredvang og Kjartan Salvesen på vei inn i NRK Lokalens radiostudio. Se og hør dem spille Aviciis monsterhit «Wake me up» på Stavanger-dialekt.

– Jeg ble veldig skuffa når tre av de andre trodde det var «Åndenes Makt» jeg hadde vært med på. Men jeg trodde Tommy hadde vært med på «Paradise Hotel», sier Kjartan Salvesen, Idol-vinner fra 2004.

– Du er ikke den første som tror det, sier Tommy Fredvang, «X-Factor»-deltaker fra 2009, og «Skal vi danse»-kjendis året etter.

LES OGSÅ: Sjå Tommy Fredvang spela nytt materiale

Det er greit å ha Se og Hør sin TV-guide framme, for det går fort i surr når denne gjengen møtes. Stavangerkameratene har riktignok unngått å ha med gitar i navnet, men de spiller alle på hver sin. Og de har alle vært på TV.

Salvesen og Fredvang er nevnt. Men The Voice-deltaker og Elle Melle-vokalist Ole Alexander Mæland, og Idol-vinner fra 2007, Glenn Lyse, er også med. Og i helga tok de fire rogalendingene festivalpublikummet med storm på Herlige Vaulen.

Vafler og kaffe

Det var en «skitten fantasi» hos et par ansatte i eventbyrået Scan One som førte dem sammen. Og nå er de sultne på mer ... vafler?

– Vi har ikke sprettet ei pils på disse øvingene. Det sier noe om hvor kjekt vi har det! Vi har virkelig funnet tonen, sier Lyse.

– Her om dagen skulle Kjartan inn i kjøleskapet hjemme og ha med seg smør. Da lurte kona på hva i all verden vi holdt på med på disse møtene her? sier Fredvang.

Det har gått i kaffe, vafler og popmusikk. For som med forrige gitarkameratene-band – det med Kurt Nilsen – vil det også her bli hitparader. Men Fredvang strakk strikken vel langt.

Fikk «kreglå»

– Han har fått oss til å tenke litt nytt. Nå har vi begynt å høre på Avicii og Miley Cyrus. Det er ikke måte på. Jeg fikk helt «kreglå» da jeg hørte forslagene, men så begynte vi å jobbe med det. Nå synes jeg det er veldig show, sier Lyse.

Det er mulig det vil vanke pils framover, i alle fall. Etter suksessen på Vaulen, lefler de med tanken om å booke et konsertsted i Stavanger og invitere til:

– Folkelig som F på Folken, eller noe sånt, sier Mæland.

– For dere legger ikke skjul på at dette blir folkelig?

– Jeg tror ikke vi har nok kred samlet opp totalt til at vi kan påberope oss noe annet. Vi har lyst å lage fest for folket. Kanskje lager vi allsang, kanskje skal vi i studio – time will show, sier Mæland.