Hopp til innhold

Spødarbakken barnehage fant lokaler

Nå slipper Julie Øvestad å jobbe i kloakklukt. Flommen ødela store deler av Spødarbakken barnehage, men nå kan de drifte videre i midlertidige lokaler.

– Vi har fått leie lokaler av Bryne Røde Kors. De har gjort lokalene sine tilgjengelige, slik at vi kan få drive en litt annerledes barnehage i lokalene deres en stund fremover, sier en lettet Julie Øvestad, som er daglig leder i Spødarbakken barnehage på Bryne.

Barnehagens opprinnelige lokaler svømte over da flommen rammet Rogaland sist helg, og ødela så å si hele barnehagen.

Desperat jakt

I mellomtiden måtte barnehagepersonalet tenke kreativt og havnet i Bryne Fotballklubbs lokaler.

Likevel var ikke Bryne fotballklubbs lokaler store nok for 75 barnehagebarn, og derfor jaktet Øvestad desperat etter et enda større lokale, som passet bedre til barnehagedrift.

Det har vært en tøff uke for sjefen, som selv har sittet mye i kloakklukten i den flomskadde barnehagen, og jobbet hardt for å finne nye lokaler.

Dugnadsarbeid i nye lokaler

Heldigvis ble det en løsning på det. I helgen starter dugnadsarbeid for å få de nye lokalene opp å gå.

– Da er det velvillige foreldre og ansatte som stiller opp, for å skru og flytte litt på ting, og passe på at vi får inn litt møblement og leker, slik at vi får det meste på plass, sier Øvestad til NRK.no.

Spødarbakken barnehage skal være i drift i Røde Kors sine lokaler fra og med tirsdag i neste uke.

– Da er vi klar på tirsdag med en annerledes barnehage, sier daglig leder.

– Blir til desember

Hvor lenge barnehagen blir i sine midlertidige lokaler er ikke lett å vite, men Øvestad har fått beskjed om at det vil ta minst tre måneder før den opprinnelige barnehagen kan ta imot barn igjen.

– Foreløpig tror vi at vi vil bli i Røde Kors sine lokaler frem til desember, men kommer vi inn i den andre barnehagen før det, så er vi glade for det, sier hun.

I mellomtiden arbeides det for fullt i de ødelagte lokalene.

– Nå har de begynt å kappe veggene. De går 60 centimeter opp fra gulvet og kapper samtlige vegger, og de har fjernet en del av gulvbelegget, og da ser vi at vannet har trukket opp i ganske mange vegger, forklarer hun.