Hopp til innhold

Første statsråd, raskeste kvinne

For aller første gang har vi en statsråd i tråbilen! Barne- og familieminister Solveig Horne (Frp) peste seg inn som årets foreløpig beste kvinne i Top Pedal.

Solveig Horne i tråbilen

Statsråd Solveig Horne (Frp) ga jernet rundt løypa utenfor NRKs lokaler på Ullandhaug.

– Jeg trodde jeg var i bedre form enn dette her, for jeg ble litt andpusten opp bakken, sier barne- og familieminister Solveig Horne (Frp).

Hun har akkurat kommet seg inn i NRKs radiostudio. Flere minutter har gått siden målgang, men Horne puster og peser fortsatt.

For statsråden ga alt i tråbilløpet Top Pedal.

– Individualist som jeg er, vil jeg gjøre mitt beste, sa Horne før hun satte i gang.

Foran Steen og Langeland

Og sitt beste er slett ikke verst: hun kom seg inn på tiden 47,60, og er dermed årets raskeste kvinne – foreløpig. Horne er også tidenes første statsråd i tråbilen.

Horne havner rett bak politikerkollegaene Stanley Wirak og Christine Sagen Helgø – som kjørte i fjor. Men hun er raskere enn Haugesund-ordfører Petter Steen og tidligere stortingspolitiker Hallgeir Langeland.

– Er du flink til å trene?

– Nei, jeg skulle vært flinkere, men jeg har prøvd å være litt flink nå i sommer, sier Horne.

Straks tilbake i manesjen

Statsråden har hatt en «fantastisk ferie» i Rogaland med bading på Solastranden nesten hver dag. Ferien varte hele juli. Straks er hun for fullt tilbake i det hektiske statsrådslivet i hovedstaden.

– Var du mer sliten når du tok ferie som statsråd enn når du satt Tinget?

– Du har innspurt på Tinget også, men i år jobbet jeg en uke lengre enn de på Stortinget, og så var det et hardt trøkk rett før jeg tok ferie, sier Horne.

– Har livet som statsråd vært som du trodde?

– Jeg tror ikke du kan forestille deg hvordan det er å være statsråd før du sitter midt oppi det, for det er så intenst.

– Men du verden så kjekt det er også! Så jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å være med på dette her, sier Horne