Normal

Signerte for sammenslåing, men vet ikke om hun stemmer for

Grunnlaget for en eventuell sammenslåing av Hå, Time og Klepp er klart. Ordførerne har signert intensjonsavtalen, og nå er det opp til innbyggerne.

Ane Mari Braut Nese

Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese er fortsatt ikke sikker på om hun vil stemme for en Jæren kommune.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Dersom Jæren kommune blir en realitet, blir den Norges tolvte største med et innbyggertall på rundt 60 000. Ordfører Reinert Kverneland i Time kommune sier at nå blir opp til velgerne å sin ja eller nei til Jæren kommune.

– Vi er ikke sikre på at det blir sammenslåing før velgerne har sagt sitt. Det er folkeavstemningen som skal bestemme om det blir Jæren kommune, eller om de tre kommunene skal fortsette som før, sier Kverneland.

Folkeavstemningen på Jæren skal avvikles 26. april.

– Det blir spennende. Jeg tør ikke å spå, men jeg er større optimist nå, enn jeg var for et par måneder siden. Hvis utviklingen fortsetter så har jeg god tro, men det kan skje mye på den tiden som er igjen, sier han.

Ordførerne på Jæren ble i dag enige om en intensjonsavtale som kan føre til at Klepp, Time og Hå blir en kommune. Nå er det opp til innbyggerne å bestemme om avtalen er god nok til at Jæren kommune blir en realitet.

VIDEO: Ordførerne på Jæren signerer for felleskommune. Jonas Skrettingland fra Hå, Reinert Kverneland fra Time og Ane Mari Braut Nese fra Klepp.

Usikker på hva hun skal stemme

– Det er en historisk dag. Uansett hva som skjer så har vi aldri vært så nært noe nytt som nå, sier Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese.

Fra i sitter hun ikke lenger i styringsgruppen for kommunesammenslåing, men er en velger som skal gi sin stemme for eller mot. Og hva den er, er ikke helt sikkert ennå.

– Jeg vingler litt fram og tilbake, og ser fordeler og ulemper med begge. Avtalen har vært ute blant folk, vi har fått tilbakemeldinger, innspill og mange har vært involvert. Hadde jeg bestemt meg for en uke siden hadde jeg nok landet på nei, men nå synes jeg avtalen er svært mye bedre, sier hun.

Flere nyheter fra Rogaland

Ekstremværet Knud.

«Knud» slo ut nødnettet: – Det er en skandale

Allerede i 2016 viste det seg at nødnettet var sårbart for strømbrudd. Myndighetene lovet bedring, men likevel klappet det sammen under uværet i helgen.