Hopp til innhold

Se Mods direkte fra Viking Stadion

Mods er i følge musikkekspertene et «mystisk og enestående fenomen». De har i alle fall solgt over 60.000 billetter for tre konserter. Får du ikke vært til stede? Se hele musikkfesten her.

Bli med 23.000 publikummere som i kveld får oppleve en gjenforeningskonsert med Mods. Med Morten Abel i front blir dette en nostalgisk reise til stavangerrockens storhetstid. NRK sender direkte fra et fullsatt Viking stadion i Stavanger.

Nå begynner showet på Viking Stadion.

– De låtene har en kvalitet som er helt unik. Det har publikum oppdaget for oss, sier Morten Abel.

NRK treffer Abel når han gjør seg klar til lørdagens konsert. Fredagens konsert var stor. Lørdag blir enda større, med et utsolgt Viking Stadion.

– Vi ga alt i går, men er råklar til i kveld. Vi har brukt dagen til å gå gjennom noe pirk og har gått gjennom låtene i hodet. Jeg har ikke lest en eneste anmeldelse. Har ikke brukt tid til det, sier Abel kort tid før konserten.

Morten Abel

Morten Abel og Mods er på scenen lørdag kveld.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Artisten prøvde lenge å glemme Mods, men folket hadde langt ifra glemt åttitallsbandet som eksisterte i fire år på begynnelsen av 80-tallet, og ga ut tre plater og vorspielhiten «Tore Tang». Denne helga leder bandet en nostalgisk reise til stavangerrockens storhetstid, og NRK sender direkte fra et fullsatt Viking Stadion i Stavanger.

Se den storslåtte åpningen av Mods-konserten på Viking Stadion.

Se den storslåtte åpningen på Mods-konserten fredag.

Måtte stenge port

Nå er ventetiden snart over. Lørdag klokken 21 kommer Mods på scenen. Det er mange som gleder seg. Faktisk er det så mange at det tidvis har ført til kaos foran stadion.

Konsert

De gleder seg til Mods kommer på scenen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det var litt kø og kaos i forbindelse med maratonporten. Det er noe toalettfasiliteter akkurat der, og på et tidspunkt ble det for mye press på disse, sier operasjonsleder i Sør- Vest politidistrikt, Toralv Skårland.

– Innslippet ble stengt i en periode for å få kontroll på situasjonen. Det førte til køer, litt knuffing og tilløp til amper stemning. Det har bedret seg nå, men det fortsatt litt køer.

Inne på stadion er det imidlertid mye, mye bedre stemning.

– Her er det topp stemning, sier Tone Rullestad Gilje og Elisabeth Middelthon Thorsen. De er begge på stadion lørdag kveld.

Mods publikum

Tone Rullestad Gilje og Elisabeth Middelthon Thorsen

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– For oss betyr Mods mye følelser. Det kommer fra foreldrene våre. Det er vanskelig å beskrive..., sier de to 29-åringene. Det er altså flere generasjoner som gleder seg. Hva er det med Mods som engasjerer år etter år?

Fenomen

Eventyret starta i 2012 da Mods annonserte comeback, interessen var enorm og BTs konsertanmelder Einar «Engelen» Engelstad måtte spise sine ord. Musikkekspertene fra Oslo kalte det for «et mystisk, enestående fenomen».

Og nå er det altså duket for gjentagelse.

I år ble det også satt opp ekstrakonsert, noe Mods ville ha også i 2012 også, men ikke fikk lov til på grunn av gressmatten til Viking. Det er solgt til sammen 40.000 billetter til fredags- og lørdagskonserten med bandet.

Mods

25.000 gleder seg til å se Mods på scenen lørdag kveld.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Flere lokalkjente artister – og Lothepus

Bjørn Olav Skjæveland og Per Øystein Kvindesland, kjent fra NRK Rogaland og Utakt på P1 er konferansierer, og det er mange flere enn Mods som skal innta scenen.

Mods konsert

Disse hadde sikret seg Mods-billetter allerede på fredag. Lørdag blir det enda flere folk og enda større fest.

Foto: Pål Berg Mortensen / NRK
 • Thorsens Bageri & Café - klokken 17.20
 • Hans Petter Hansen - 17.35
 • Reidar Larsen - 17.39
 • Mia Gundersen + Gretelill - 17.47
 • Lothepus - 17.59
 • Bjørn Eidsvåg - 18.24
 • Vestlandsfanden - 18.50
 • The Getaway People - 19.04
 • Hilde Selvikvåg - 19.25
 • Stavangerkameratene - 19.45
 • Mods + Froddi/Stavangerensemblet - 21.00
Bjørn Eidsvåg, Hans Petter Hansen, Froddien, Getaway people ... Nesten alt som kan krype og gå av «rogalandsartister» stiller sammen med Mods på Viking stadion i juni.

VIDEO: Det ble trangt om plassen da alle artistene som skal spille sammen med Mods 16. og 17. juni på Viking stadion i Stavanger, ble presentert torsdag.