– Det kan bli et dramatisk Rogalands-oppgjør

Bryne sikrer kvalikplassen dersom de tar minst ett poeng. Vard må ha ett poeng for å unngå nedrykk, men er avhengig av Ull/Kisa tar færre poeng enn dem selv.

Bryne møter Vard Haugesund

Blir det Bryne-jubel etter møtet mot Vard denne gang? Eller blir det haugalendingene som fryder seg etter kampen? Her jubler Bryne-spiller, Aram Khalili, etter sin andre scoring i kampen mot Vard i juni.

Foto: Svenn Olav Sele/Bryne FK

Det er to lag som har mye å spille for som møtes til Rogalands-oppgjør på Jæren i dag klokka 13.00.

Hvis Bryne tar minst ett poeng mot Vard i dag kan de ikke bli dårligere enn nummer seks, som gir kvalifisering til eliteserien.

Da lagene møttes i vår ble resultatet 3–2 til Bryne, i en spennende kamp der jærbuenes siste mål kom på overtid.

Tror det blir dramatikk

Bryne-trenar Gaute Larsen

Bryne-trener Gaute Larsen tror det blir seier over Vard Haugesund i dag.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Bryne-trener Gaute Larsen tror det blir en thriller av en kamp i dag også.

– Jeg er sikker på det blir en kamp med mye nerver, innsats og entusiasme. Det kommer til å bli en veldig spennende fotballkamp, sier Larsen, som tror det går Brynes vei til slutt.

Han innrømmer at han tenker ikke så mye på motstanderlaget, men retter oppmerksomheten på sitt eget lag.

– Det er viktig at vi presenterer opp mot vårt beste. Og gjør vi det er vi veldig gode, og da blir det vanskelig for Vard Haugesund å slå oss, sier han.

Joker klar til dyst

For jærbuene kom gladmeldingen om at toppscorer Oddbjørn Skartun er klar til kampen mot Vard, etter at han fikk seg en smell i kampen mot Elverum.

Oddbjørn Skartun

Oddbjørn Skartun er toppscorer på Bryne og kan bli en joker i dagens kamp.

Foto: Tarjei Sel/Jærbladet

– Det betyr veldig mye for Bryne å ha med Skartun. I tillegg til å være toppscorer er han en ordentlig bra lagspiller som gir alt for laget, sier Larsen.

Skartun har en fortid i Vard, med spill for haugesundslaget et par sesonger. Larsen tror det vil bli en spesiell kamp for ham.

– Men Oddbjørn er profesjonell og kommer nok til å gjøre sitt ytterste for at Bryne skal vinne denne kampen, sier treneren.

– Ikke nervøse, men positive

Vard Haugesund må ha poeng i kampen mot Bryne for å klare seg i førstedivisjon. I tillegg er de avhengige av at Ull/Kisa avgir poeng.

– Vi er godt forberedt og klare for kampen. Vi hadde mange kamper på kort tid i forrige uke, og har nå en god treningsuke bak oss. Vi har hatt en god dynamikk på treningene og skal spille med stor selvtillit, sier Vard-trener Flemming Christensen.

Vard har nå vunnet de to siste kampene og har ikke tapt siden 6. oktober. Ifølge treneren er stemningen god.

– Vi er ikke nervøse, men glade for at vi har muligheten for å ha beholde plassen. Vi kunne fort ha røket for fem kamper siden, men klarte å hente oss inn igjen. Vi tenker ikke på at vi kan tape. Vi har vunnet syv poeng på de siste tre kampene og har vært veldig gode, sier han.

Flemming Christensen

Vard Haugesunds trener, Flemming Christensen, sier stemningen i laget er god.

Foto: Wikipedia

– Sesongen har vært fin og vi har hatt veldig stor fremgang, spesielt i siste del. Det er helt fortjent at vi ligger der vi gjør og har en mulighet. Vi håper på å være oppe i førstedivisjon, men er også forberedt dersom det andre skulle skje, legger han til.

Nesten alle spillerne klare til kamp

Bryne har alle spillerne klare til kamp bortsett fra Krister Wemberg som sliter med en vond nakke.

Hos Vard er kaptein Jørn Hansen ute med karantene, men ellers er laget klar.

Alt om første divisjon, med tabell og resultater, finner du her.