NRK Meny
Normal

– Det er deres egne kolleger som blir rammet

Direktøren ved Scandic Maritim i Haugesund mener det er feil å ta kriserammede hoteller i Rogaland ut i streik. – Kravene er rettmessige, sier Fellesforbundet.

Reidar Vestre

Reidar Vestre, som er administrerende direktør ved Scandic Maritim Hotel i Haugesund, mener det er galt av fagforeningene å ta ut hotellbedrifter i kriserammede Rogaland i streik.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– De har valgt et fylke som er rammet alvorlig både på hotellsiden og restaurantsiden. De kunne godt vært litt greie, synes jeg.

Det sier Reidar Vestre som er administrerende direktør ved Scandic Maritim Hotel i Haugesund

Les også: Hotellstreik kan gi Airbnb-boom

Fra lørdag morgen av trappes streiken i hotell- og restaurantbransjen opp. Da blir også Rogaland berørt i stor grad. Medlemmer ved 50 restauranter og hoteller i fylket blir tatt ut i streik.

Streikevakter ved SAS-hotellet i Oslo

Ansatte ved rundt 50 hotellbedrifter i Rogakland blir tatt ut når streiken trappes opp på lørdag. Bildet viser streikevakter utenfor et hotell i Oslo.

Foto: Kristin Granbo/NRK

Rettmessige krav

– Jeg synes det er bare tull å si det på den måten. Vi er i et fylke som er hardt rammet av arbeidsledighet og det med oljesektoren. Likevel har de jentene og guttene som arbeider på disse hotellene krav om at de skal få lov til å forhandle sin egen lønn. Rettigheten om å få opp sin egen minstelønn synes jeg ikke er noe lite krav. Det er helt rettmessig.

Les også: Usikkert om hotellet kan holde åpent med 70 streikende

Les også: Streiken i hotellbransjen er fastlåst

Det mener Helge Larsen, distriktssekretær i Fellesforbundet i Rogaland.

– Det bør jo ikke komme som et sjokk på arbeidsgiversiden. Dette er jo krav som allerede lå inne i de forrige forhandlingene for to år siden, sier Larsen.

– Deres egne kolleger blir rammet

– Det er andre fylker å velge. Det er tross alt deres egne kolleger som blir rammet på kort og lang sikt. Bedriftene sliter allerede vanvittig i Rogaland. Det er alvorlig for oss å ikke få med oss denne måneden i år. Vi har hatt en dårlig start på året, og fremtidsutsiktene ser ikke bra ut. Det er alvorlig for oss hvis det blir streik nå, sier Vestre.

Les også: Hotelldirektøren tok seg av frokosten

Les også: Pasienthotell rammet av hotellstreiken – kan måtte avvise 160 pasienter

Konsekvensene av streiken blir at Scandic Maritim stenger alle restaurantene sine.

– Vi er den hotellbedriften i landet som har flest organiserte. Vi er veldig positive til det å være organisert, men vi må stenge ned der vi ikke har mannskap nok.