Politiet: – Vi har ikke gitt opp Tina-saken

Politiet har fortsatt håp om å løse Tina-saken, men de skal ikke lenger ha en egen dedikert etterforskningsgruppe på den 16 år gamle saken.

Bjørn Kåre Dahl og Herdis Traa

Leder for personseksjonen Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa ved Sør-Vest politidistrikt møtte pressen i Stavanger mandag.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

«Intet straffbart forhold anses bevist.»

Ordlyden i henleggelsen fra Riksadvokaten levner ingen tvil: De fire mennene i 30-årene som i fjor ble siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger, hadde overhodet ingenting med drapet å gjøre, ifølge påtalemyndigheten. Politiet foreslo opprinnelig at saken burde henlegges på bevisets stilling.

– Vi stiller oss bak konklusjonen til Riksadvokaten. Det hefter ikke lenger noen mistanke, sier politiadvokat Herdis Traa ved Sør-Vest politidistrikt til NRK.

Hun og leder for personseksjonen, Bjørn Kåre Dahl, måtte nok en gang stille skolerett for et samlet pressekorps i Stavanger mandag, og fortelle at det er liten framgang i arbeidet med å oppklare drapet som skjedde i Stavanger for 16 år siden. Dette er tredje gang drapssaken henlegges.

– Vi har ikke gitt opp å løse Tina-saken. Vi har et håp om å løse saken, sier Bjørn Kåre Dahl.

Herdis Traa og og Bjørn Kåre Dahl om henleggelse i Tinasaken

Politiadvokat Herdis Traa og leder for personseksjonen i Stavanger, Bjørn Kåre Dahl snakker til pressen om henleggelsen av Tina-saken.

Ingen egen gruppe

Men politiet i Stavanger vil ikke lenger ha en egen dedikert gruppe som skal jobbe med Tina-saken.

– Vi vil ikke ha en egen gruppe som skal jobbe med saken, men ansvaret ligger fortsatt på personseksjonen i vårt distrikt om å løse saken, sier Dahl.

Ifølge NRKs krimkommentator Olav Rønneberg betyr dette at drapssaken trolig vil ble lagt til side.

Olav Rønneberg om Tina-saken etter at tiltalen blir henlagt pga bevisets stilling

Men Bjørn Kåre Dahl understreker at politiet vil fortsette å sjekke tips som kommer inn.

– Vi får stadig vekk inn tips i saken – og disse sjekker vi ut. I saker som dette kommer det inn mange navn på kandidater som kan være aktuelle – såkalte alibikandidater. Vi har sjekket inn og ut over 100 slike kandidater, sier han.

Ingen selvkritikk

– Tar dere selvkritikk på at saken heller ikke denne gang ble oppklart?

– Vi har et sterkt ønske om å løse saken. Vi har ingen egen etterforskningsgruppe, men håpet er å løse drapsgåten, sier Bjørn Kåre Dahl.