NRK Meny
Normal

Han er tilbake – uten Kaizers

Drøyt to år etter at Kaizers Orchestra la opp, er bandets frontfigur og låtskriver Janove Ottesen tilbake som soloartist. Lørdag tester han ut det nye materialet foran publikum på Spellemann i Oslo.

To år etter Kaizer-avsluttninga presenterer frontfigur Janove Ottesen nytt låtmateriale.

INNSPILLING AV MUSIKKVIDEO: For to veker siden spelte Janove Ottesen og bandet inn musikkvideo i kuppelhallen i Stavanger. Her kan du sjå hvordan det gikk føre seg. (Foto: Mathias Oppedal)

– Musikken ligner enda mer på den musikken som jeg selv hører på, mye rap og beat. Det er poprock med heftige beats, sier han til NRK som besøker ham under musikkvideoinnspilling i Kuppelhallen i Stavanger.

Lørdag blir den store premieren på det nye materiale. Da skal han opptre på Spellemann-showet i Oslo, og på søndag kommer den første singelen.

Her forklarar Janove Ottesen kva kor han har henta inspirasjon til å skriva nye songar frå.

TEKSTUNIVERSET: Janove Ottesen har denne gongen henta inspirasjon til sangtekstene sine fra historia til en av de beste danserne gjennom tidene. Her forteller Ottesen om det som skjedde med Rudolf Khametovitsj Nurejev. (Foto: Mathias Oppedal)

Inspirert av Nurejev

Janove Ottesen hjelper til med scenedekoren til sin nye musikkvideo som spilles inn i det gamle konserthuset i Stavanger. Designstilen er hvit og ren, og det eneste som minner om Kaizers er en stor sommerfugl i gull på bakveggen.

– Det er meg. Det kan jeg ikke komme bort fra. Så det vil bli sommerfugler, sier Ottesen.

Drøyt to år etter at Kaizers Orchestra spilte sine avskjedskonserter, er frontfiguren og låtskriveren i det populære rockebandet tilbake i musikkmanesjen, nå som soloartist.

– Historien er inspirert av russeren Rudolf Nurejev, verdens beste ballettdanser gjennom tidene. Han har en veldig fascinerende historie.

Tekstunivers

Foreløpig må vi nøye oss med playbacklyden som bandet bruker i videoinnspillingen. Låten «Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger» skal nemlig ha premiere på Spellemann-showet i Oslo Spektrum, som sendes på NRK lørdag.

Musikkvideoinnspeling med Janove

Musikkvideoinnspilling på scenen i Kuppelhallen på Bjergsted i Stavanger. Alt blir planlagt ned i minste detalj.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Singelen er første smakebit på det som skal komme, for Ottesen gjør som han gjorde med Kaizers. Han lager mange sanger ut ifra ett og samme tekstunivers.

– Det handler kort og godt om en ung gutt som vil danse, men som ikke får komme på ballettskolen fordi det er for fiffen. Der er det derimot en jente som går, fra en typisk diplomatfamilie. De blir kjærester.

– Gi meg tretten år

Når det kommer et helt album, og når det blir konserter, er altså ikke bestemt ennå, sier Ottesen, som har laget musikk til både teater og film etter at Kaizers la opp.

– Så har vi den luksusen at vi kan gi ut en sang, og se hvordan det går. Så kan vi gi ut en til, og se hvordan det går, sier Ottesen.

Kaizers var et fenomen og toppet VG-lista med samtlige åtte album mellom 2001 og 2012, men Ottesen blir ikke skuffet hvis solokarrieren ikke tar av like mye.

– Nei, vi holdt på tretten år, aktivt, med Kaizers. Jeg ser på det sånn at gi meg tretten år nå, så skal vi se om vi ikke får det opp og stå, sier Ottesen.