NRK vurderer å flytte sammen med Aftenbladet

Mediehusene i Stavanger har blitt inspirert av Bergen. Nå diskuterer NRK, Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis og TV Vest om de bør flytte sammen.

Media City Bergen

Slik skal Media City Bergen se ut. I fremtiden kan et lignende alternativ bli aktuelt også i Stavanger.

Foto: MAD arkitekter/Entra

Neste år flytter flere av de største medieaktørene i Bergen sammen i et felles bygg, det som kalles Media City Bergen. Nå vil mediehusene i Stavanger diskutere hva en samlokalisering og samarbeid kan bety for Stavanger.

Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis og TV Vest var blant dem som deltok under det første møtet i NRK Rogaland sine lokaler på Ullandhaug fredag.

– Hvis det kan skape vekst, sikre arbeidsplasser og gjøre at vi står sterkere i en fremtid hvor vi blir mer og mer presset av utenlandske aktører, er det verdt å diskutere, sier Ragnar Christensen, distriktsredaktør i NRK Rogaland, som presiserer at det per nå kun er snakk om uforpliktende samtaler.

Samlokalisering NRK Rogaland

Rogalands Avis, TV Vest, Institutt for mediefag ved Universitetet i Stavanger, Screen story, Mediability, Stavanger Aftenblad, NRK Rogaland og Christine Sagen Helgø, ordfører i Stavanger, deltok på møtet.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Også Lars Helle, sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, stiller seg positiv til muligheten for en samlet medieby.

– Det er utrolig mange ting vi kan samarbeide om uten at det går utover konkurransen mellom oss, sier han.

– Må samarbeide

I Bergen har de jobbet lenge for å få en medieby sentralt i sentrum. Unni Arnøy, prosjektleder for Media City Bergen, mener det er store fordeler med en slik organisering.

– Vi er nødt til å samarbeide heller enn å konkurrere. Konkurransen om nyheter og innhold vil fortsatt være der, men det vi kan få til sammen, er noe helt annet enn det vi kan få til hver for oss.

Media City Bergen

Da de startet prosjektet i Bergen var ønsket å bli mer synlige og å være der folk er. Nå skal de største medieaktørene flytte inn i dette bygget i Bergen sentrum.

Foto: Dag Olav Mosevoll, NRK

Lang prosess

Selv om diskusjonene nå er i gang vil det ta lang tid før en eventuell medieby i Stavanger kan stå klar. Hvor den bør ligge er heller ikke diskutert.

– Vi har ikke konkludert med annet enn at vi skal opprette en arbeidsgruppe som skal se på hvordan vi kan ta dette videre før vi møtes til nye samtaler på nyåret, sier Christensen.

– Vi trives godt i lokalene våre i Stavanger sentrum, men per nå er jeg åpen for alt, sier Helle.