Hopp til innhold

Kinorekord i Haugesund

Mange ønsker å benytte seg av det gratis kinotilbudet for barn på Edda kino i Haugesund. Nesten 6.500 har tatt turen inn i kinosalen den siste måneden. I fjor var tallet 5.000.

Folk strømmer til kinoen i sommer

Gubben og Katten og en rekke andre barne-og familiefilmer har trukket mange inn i kinosalene på Haugalandet denne sommeren.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

Hilde og Simen Wallin

Hilde og Simen Wallin synes gratis kino er topp.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

Gubben og Katten og en rekke andre barne- og familiefilmer har trukket mange inn i kinosalene på Haugalandet denne sommeren. Blant dem er Hilde og Simen Wallin, som synes gratis sommerkino er topp.

– Det er et kjempefint tilbud. Jeg har akkurat flyttet fra Lervik til Haugesund, og vi hadde ikke et slikt tilbud der nede. Det er ikke alle som har god økonomi til å finne på noe i sommerferien, derfor er dette så flott, sier hun.

Ved Edda kino har nærmere 6.500 benyttet seg av tilbudet. Det er 1.500 flere enn i fjor. Også Karmøy kino og Tysvær kino har hatt flere besøkende i sommer.

Været får æren

Kinokonsulent Karina Jensen

Kinokonsulent Karina Jensen.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

Kinokonsulent Karina Jensen ved Edda kino tror det dårlige været er mye av grunnen til økningen.

– Været har nok en innvirkning. Vi har besøkende uansett, men det er nok lettere å finne veien til kinoen når det er stygt ute, sier Jensen.

– Hvorfor gjør dere dette hver sommer?

– Det er ved hjelp av Haugesund sparebank at vi får lov til å gjøre dette her. Det er fordi vi ønsker at alle skal få en god og positiv opplevelse av det å gå på kino, sier kinokonsulenten.

Kom langveis fra

Mange kommer langveisfra for å dra på kino i Haugesund. Elen Tjoflot Nes og Ingrid Tjoflot Vestre hadde tatt turen fra Vikebygd for å få med seg gratis sommerkino.

– Jeg har en lillebror som liker Gubben og Katten ganske godt, så tok vi med oss søskenbarnene våre, sier Nes.

Både hun og søskenbarnet synes det er veldig kjekt med gratis kino.

– Vi slipper å bruke mye penger på kinobilletter, sier hun.

Jentene på kino

Stina Tjoflot Nes (f.v.), Ingvild Tjoflot Vestre, Heine Tjoflot Nes og Elen Tjoflot Nes er klare for gratis kino.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK