Kemneren i Stavanger vil gjennomføre inspeksjoner av restaurantbransjen i byen. Formålet er både å informere og å kartlegge omfanget av svart arbeid.
– Vi får jo en del henvendelser fra ansatte om at ting ikke er slik de burde være, sier seksjonsleder for kontroll hos kemneren i Stavanger, Elisabeth Eie.
- Les også:
- Les også:
Kemnerkontoret har i dag ingen oversikt over omfanget av svart arbeid i restaurantbransjen i kommunen, men signalene er tydelige. Det ønsker kemneren å følge opp.
Vil ut i felten
– Nå har vi spurt arbeidstilsynet om vi kan være med ut på deres tilsyn for å se hvordan det er i restaurantnæringen. I utgangspunktet er vi opptatt av at den lønnen som blir utbetalt til de ansatte blir korrekt innberettet til kemnerkontoret og at skatten blir korrekt beregnet, sier Bie.
- Les også:
- Les også:
For dem som jobber hos kemneren er det ikke enkelt å finne ut om informasjonen de får fra bedriftene om ansatte, lønn og skatt er riktig.
– Fra kontorpulten er det veldig vanskelig. Det er derfor vi nå vil være med ut. Vi må ut i felten for å se hva som er realitetene. Hva som skjer de ute.