NRK Meny
Normal

Kaizers sykler for Unicef

Bandet deltar i Tour des Fjords for å samle inn penger til skoler i Rwanda.

Kaizers sykler Tour des Fjords

Kaizers sykler Tour des Fjords

– Det er en anledning til å samle inn penger til UNICEF og det skolearbeidet som vi har jobbet med i fem år. Vi skal både komme i form, sykle på hjemmebane og vise fram den flotte naturen på Jæren på sykkel. Det er fantastisk.

Det sa Jan Ove Ottesen da han presenterte Kaizers-laget som skal delta iTour des Fjords i midten av august. Medlemmene i Kaizers blir blant de 1000 deltagerne i turløpet Tour des Fjords Classic.

Les også: - Et løft for sykkelsporten

Les også: Sykkel skal erstatte sandvolley

Lørdag 17. august sykler bandet turrittet. Da er det satt av 100 plasser i rittet til disposisjon for Unicef-prosjektet. Dessuten blir syklene bandmedlemmene bruker bli solgt til inntekt for formålet.

– Klatrespesialist og bassist

Kaizers-medlemmene er ikke helt ukjente med sykkel Jan Ove Ottesen har gjennomført Nordsjørittet. Bassisten Øyvind Storesund ser alle etappene hvert år i Tour de France.

Øyvind Storesund, Jan Ove Ottesen

Bassisten Øyvind Storesund (til venstre) ser alle etappene hvert år i Tour de France. Jan Ove Ottesen har syklet Nordsjørittet.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

– Det er faktisk første gang jeg sykler på en sånn skikkelig bra sykkel. Det var litt nytt for meg. eg må sette meg litt inn i det tekniske ved sykling, sier han

Storesund blir klatrespesialisten når Kaizers skal ut og sykle.

– Jeg bor oppe i fjellsiden i Bergen, forsikrer han.

Det erklærte målet er å komme inn blant de 500, eller kanskje 400 beste deltagerne i rittet.

Innsamling til skoler i Rwanda

Det skal samles inn penger fra sponsorer og andre inviterte. Penger går til Kaizers UNICEF-prosjekt som startet for fem år siden.

– Det begynte med at vi inviterte næringslivet. Hvis vi spilte litt for dem, og de betalte mest mulig for det, så kunne pengene gå til å bygge skoler i Rwanda. Det gjorde vi for fem år siden sammen med Unicef. Vi klare å samle inn nok penger til å bygge en skole der for 800 unger, forteller Ottesen.

Sykkelsko

Jan Ove Ottesen vil trolig skifte sko når han skal delta i Tour des Fjords.

Foto: Tom Edvinsen / NRK

Siden den gangen har innsamlingen blitt gjentatt flere ganger. Det innsamlede beløpet er doblet og tredoblet.

– I år kulminerer det med blant annet dette. Vi sykler og samler inn enda mer penger i august. Dessuten går den ene av avslutningskonsertene våre i september til å bygge skole i Rwanda, sier Ottesen.

– En av våre viktigste signeringer

Tour de Fjords-sjef Roy Hegreberg mener at Tour des Fjords skal bli et arrangement for alle. I tillegg til selve sykkelrittet der en rekke nasjonale og internasjonale stjerner deltar, blir det turritt, konserter og barneritt.

Roy Hegreberg

Roy Hegreberg viser fram draktene til Unicef-deltagerne i Tour des Fjords.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Hegreberg er svært fornøyd med å få Kaizes med på laget.

– Dette er kanskje en av våre viktigste signeringer, og et vesentlig for å skape den idretts og folkefesten vi ønsker oss, sier han.

Tour des Fjords er en videreføring av Rogaland Grand Prix. Rittet går av stabelen 16. til 18. august. Det starter i Valle i Setesdal og avsluttes med en lagtempoetappe med mål i Stavanger sentrum.

Aleksander Kristoff skal og delta i rittet . Han var med da Kaizers-laget ble introdusert i dag.