NRK Meny
Normal

Sykkel skal erstatte sandvolley

Et internasjonalt sykkelløp skal overta for sandvolleyen som det store sommertrekkplasteret på idrettsfronten i Stavanger.

Håvard Nybø vant Rogaland Grand Prix

Rogaland Grand Prix skal utvikles til Norges største sykkelritt.

Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Helgen etter Tour de France neste år kommer mange av de største internasjonale sykkelstjernene for å stille opp på et tredagers løp i Stavangerregionen.

Målet er at det skal bli det største sykkelrittet i Norge, sier Heidi Jeanette Nygård i Region Stavanger til NRK.

Heidi Jeanette Nygård

Heidi Jeanette Nygård i Region Stavanger tror sykkelinteressen har kommet for å bli.

Foto: Erik Waage / NRK

– Vi sikter oss inn på helgen etter Tour de France. Det betyr at vi og legger oss tett opp mot det som heter Danmark Rundt, sier Nygård.

– Fantastiske TV-bilder

Rogaland Grand Prix ble dette året arrangert som et endagsritt med lavere nivå på syklistene. Til neste år blir budsjettet økt til tre til fem millioner kroner. Det skal arrangeres et sammenlagt ritt over minst tre dager.

Stavanger kommune er den viktigste bidragsyteren, men også private skal delta i finansieringen av rittet. Målet er å overgå det største sykkelrittet i Norge til nå, Glava Tour som foregår på Østlandet.

– I Rogaland ser vi større potensial i forhold til at vi får fantastiske TV-bilder med fjord og fjell og strender. Det kan og være noe som er interessant i forhold til seere og pressedekning internasjonalt, sier Nygård.

Jobber knallhardt

– Vi jobber knallhardt for å få de profesjonelle syklistene til byen. Målet er at både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kommer, sier Nygård.

I fjor var det lite folk som kom til sykkelløpet, men Nygård tror at flere folk vil vise sin interesse dersom løpet havner på et tidspunkt nærmere ferietiden.

– Vi vil at det skal være et arrangement for familie og barn, og ønsker at de skal holde seg i Vågen. Det må jo bli en folkefest, sier Nygård.

Sykkel kommet for å bli

Hun forteller at det er et mål for regionen å få i stand flere arrangementer, og at arrangementet har fått gode signaler fra næringslivet.

– Det er opp til folket å svare på om dette kan overta for volleyballen, men sykkel er stort i Europa og sykkel er stort i Rogaland, så dette er noe som er kommet for å bli, sier Nygård.