Innbruddsbølge ennå ikke oppklart

Politiet etterforsker høstens boliginnbrudd med uforminsket styrke, men har ikke lenger sivilt mannskap ute i distriktene.

Innbrot på treningssenter

Politiet beslaglegger tyvgods etter innbrudd på et treningssenter i Sandnes i november.

Foto: Ronny Hjertås

– Da innbruddsbølgen var på sitt verste, var vi ute på operative tiltak. Vi arbeider ikke i samme skala nå, og har ikke sivilt mannskap ute som før, sier Jan Olav Våge ved Hå lensmannskontor.

Siden i høst har han ledet etterforskningsgruppa som jobber med å oppklare alle boliginnbruddene i Rogaland det siste halvåret.

Jan Olav Våge

Jan Olav Våge ved Hå lensmannskontor sier at etterforskningsgruppen består i samme størrelse, mens sivilt mannskap ikke lenger ferdes på Jæren.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK
Innbrudd på Bryne stadion

Slik så det ut etter at tyvene besøkte Bryne stadion tidligere i høst.

Foto: Bryne FK

Selv om politiet ikke lenger har sivilt mannskap ute i distriktene, er etterforskningsgruppa like stor som tidligere.

– Syv-åtte personer jobber med dette, og arbeidet deres fortsetter, sier Våge.

Nærmere 60 innbrudd i fylket ses i sammenheng etter innbruddsbølgen som herjet i høst. I løpet av jul og nyttår har ikke politiet fått melding om nye villainnbrudd.

Sitter varetektsfengslet

Tyvene bak innbruddene kan være tatt, uten at politiet vil si noe sikkert om det. Før jul ble en gruppe fra Litauen varetektsfengslet, siktet for heleri og grove tyveri etter å ha stjålet klær på MX Sport på Varhaug to ganger.

Fredag ble det holdt nytt fengslingsmøte, der politiet fikk innvilget kravet om utvidet varetekt i fire nye uker. Gruppa sjekkes opp mot andre innbrudd i distriktet.

Også en annen østeuropeisk gruppe er under etterforskning og sjekkes opp mot innbruddsbølgen.

– Når det gjelder den andre gruppa driver vi med tradisjonell etterforskning, og forsøker å oppklare flere forhold, seir Våge.