NRK Meny
Normal

– Jakob ligger an til å løpe fra meg

Henrik Ingebrigtsen (25) tror han klarer å holde Jakob (16) unna i to–tre år før lillebroren begynner å slå ham på banen.

brødrene

Henrik Ingebrigtsen (25) (t.h.) innser at lillebror Jakob (16) (i midten) snart vil ta ham igjen på banen. Her er de sammen med bror og regjerende europamester på 1500 meter, Filip (23).

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Gratulerer, lillebror. Du er veldig, veldig flink.

Henrik Ingebrigtsen (25), som er både storebror og konkurrent, tar imot tilbudet om å gratulere lillebror Jakob (16) på direkten på NRK P1 mandag ettermiddag.

NRK har ringt opp begge brødene samtidig for å snakke om Jakobs seier i EM i terrengløp for juniorer søndag. Jacob Ingebrigtsen var den yngste løperen som stilte til start i U20-klassen, og knuste all motstand fra konkurrenter som er både to og tre år eldre enn ham.

Henrik har kun rukket å sende lillebroren en tekstmelding etter sensasjonsseieren.

– Jeg tror mange ikke forstår hvor bra dette er. At Jakob vinner i U20-klassen som 16-åring, betyr at han kan vinne tre ganger til, fortsetter Henrik Ingebrigtsen.

Tipper to år

– Hvor god kan Jakob bli?

– Han ligger an til å løpe fra meg, i hvert fall. Jeg har et mål om å holde han bak meg i to eller tre år til før han begynner å slå meg, sier Henrik.

– Det går nok ikke tre år. To, kanskje, parerer Jakob Ingebrigtsen.

Gullmedaljen imponerer stort. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mener prestasjonen viser at Norge har et helt spesielt friidrettstalent i Jakob Ingebrigtsen.

– Det er ikke unikt bare i europeisk løpssammenheng. Det er unikt også i verden. Han holder et nivå som er fullt på høyde med de afrikanske, unge løperne også. Det ser man jo på tidene, sier han.

ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen tok en imponerende EM-seier i helga. Terrengløp-EM ble arrangert i den lille byen Chia på Sardinia. Bildet er fra NM i friidrett tidligere i år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hadde troen

Jakob Ingebrigtsen sier han tenker lite over at han slår løpere som er eldre enn ham.

– Jeg tenker ikke så mye på alder når jeg løper. Jeg er opptatt av at jeg skal slå de jeg stiller til start med, sier Ingebrigtsen, som selv hadde troen.

– Ja, det hadde jeg. Jeg hadde satt meg et mål da jeg reiste ned: Jeg ville bli skuffet hvis jeg ikke kom på pallen, sier han.