Hopp til innhold

Her trener han seg tilbake i VM-form

Etter skademarerittet er Henrik Ingebrigtsen klar for revansj. Målet er VM i London neste år - og å mose lillebror Filip.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen har trent seg opp igjen etter skader i låret og i en tå. Øvelsene er kanskje ikke så spennende, men de gjør skadeperioden hans kortere. – Jeg må bare gjøre de, sier han.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Henrik Ingebrigtsen har slitt med en skade i hamstringen (muskel på baksiden av låret) og vondt i en tå i lengre tid. Skadene ødela store deler av OL i Rio for Ingebrigtsen, men nå er tåen operert og smertene i låret nesten borte.

Ingebrigtsen på operasjonssalen: Se de eksklusive bildene

Veien tilbake til toppform har vært lang og kjedelig, og den inneholder uendelig mange repetisjonsøvelser og tøy og bøy. Men Ingebrigtsen er motivert.

– Hvis det kan hjelpe meg å kutte ned skadeperioden litt og gjøre overgangen til normal trening litt mer smooth, så må jeg bare gjøre det, sier han.

Les også: Henrik Ingebrigtsen: – Jeg har vondt overalt

Blir snart pappa

Målet for neste sesong er klart: VM i London i august. Og å bli best i familien igjen.

– To uker før jeg fikk skaden i hamstringen, fløy jeg på trening, jeg moste Filip på alle øktene. Han hadde ikke kjangs. Så fikk jeg smellen i hamstringen, men jeg klarte fremdeles å holde han bak meg. Men etter tre måneder gikk det ikke lenger. Jeg vet at hadde jeg løpt konkurranse med den vanvittig gode formen jeg hadde, så kunne jeg perset. Og jeg skal tilbake dit. Og litt videre.

– Og mose lillebror Filip?

– Han også, blant annet.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen har slitt med skader. Nå er han klar for revansj. – Jeg føler jeg har en del å bevise, sier han.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Over nyttår reiser Ingebrigtsen til Sør-Afrika for å trene, men først blir det julefeiring hjemme i Sandnes med samboer Liva Eie Børkja og et nytt medlem av Team Ingebrigtsen.

Les også: Filip Ingebrigtsen med personlig rekord

Ikke bortkastet sesong

OL i Rio ble ikke den triumfen som Ingebrigtsen hadde håpet på. Men det betyr ikke at han mener det hele var fåfengt.

– Jeg forsto tidlig at jeg ikke kom til å være i stand til å løpe mitt beste. Men i ettertid har jeg forstått at jeg fikk maksimalt ut av sesongen, med tanke på forutsetningene. Alternativet var jo å kutte hele sesongen før den egentlig hadde begynt. Jeg ville heller prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Og jeg fikk jo en bronse (under EM i Amsterdam, red.anm.), jeg har løpt på 3:34, og jeg fikk være med i OL. Så noe fikk jeg med meg fra 2016-sesongen, sier han.