Hopp til innhold

Tina-saken: Kjærestens advokat mener politiet burde be om unnskyldning

Rogaland politidistrikt varslet mandag at de vil sørge for at arbeidet med Tina Jørgensen-saken blir evaluert. Advokat Atle Helljesen synes de burde gå lenger enn det.

Atle Helljesen

Atle Helljesen, som er advokaten til Tina Jørgensen sin tidligere kjæreste, mener politiet burde bedt klienten hans om unnskyldning.

Foto: NRK

– Jeg mener at politiet nå kunne strukket ut en hånd og sagt unnskyld.

Det sier Atle Helljesen, som er advokaten til Tina Jørgensen sin tidligere kjæreste. Kjæresten ble en tid etter drapet siktet for ugjerningen. Han satt i varetekt i to måneder, og siktelsen ble først henlagt av riksadvokaten i desember 2002.

Les også: – Ekskjærasten har kjend seg mistenkt i 15 år

Les også: Tidligere kjæreste innkalles til nytt avhør

– De trodde ikke på et ord av det jeg sa. De hadde bestemt seg for at sånn var det, sa kjæresten Trond Flaa på en pressekonferanse i 2003 i forbindelse med at siktelsen mot han ble lagt bort.

Fikk erstatning og oppreisning

Flaa ble i 2005 tilkjent 188.500 kroner i erstatning for to måneder i varetekt og som oppreisning for å ha blitt straffeforfulgt for drapet på sin tidligere kjæreste.

Pressebrief - Tina-saken

Mandag sa politimesteren i Rogaland politidistrikt Hans Vik (til høyre) at politiet vil evaluere arbeidet med Tina Jørgensen-saken.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

Siden startet Flaa et nytt liv, han har stiftet familie og er far til to.

Les også: – Mange føler behov for å ringe og støtte ham

Mandag sa politimesteren i Rogaland politidistrikt Hans Vik at politiet vil evaluere om etterforskningen etter drapet på Tina Jørgensen i år 2000 var god nok .

Rogaland politidistrikt har måttet tåle kritikk fra flere hold for etterforskningen som ble gjort etter drapet på Tina Jørgensen, blant andre fra advokat Atle Helljesen.

Belastning

– Hvis politiet mener alvor, kan de tenke på hva slags belastning de har påført min klient, sier Helljesen.

Advokaten sier at det riktignok ser ut til å være andre enn politiet som har holdt noe skjult i saken.

– Det er likevel ikke disse som har rettet beskyldninger mot min klient, sier Helljesen.

Politimester Vik åpnet i dag og for at det kan bli aktuelt med en ekstern evaluering av arbeidet med Tina Jørgensen-saken.