Hopp til innhold

Tina-saken: Politiet varsler ekstern evaluering

Politimesteren i Rogaland politidistrikt lover at de vil evaluere om etterforskningen etter drapet på Tina Jørgensen i år 2000 var god nok.

Pressebrief - Tina-saken

Politiet oppdaterte pressen om utviklingen i Tina Jørgensen-saken mandag klokka 11.15.

– Vi skal evaluere jobben vi gjorde på et passende tidspunkt, men det er for tidlig nå. Vi vil vite om vi kunne gjort noe bedre og om vi kan lære, sa politimester Hans Vik på politiets pressekonferanse i Stavanger i formiddag.

Rogaland politidistrikt har måttet tåle kritikk fra flere hold for etterforskningen som ble gjort etter drapet på Tina Jørgensen, blant andre fra forsvareren til Tina Jørgensens tidligere samboer.

– Vi har ikke bestemt hvem som skal evaluere, men det er naturlig at vi ikke bare gjør dette selv. Vi ønsker å få sett på saken med friske øyne og bredere enn vårt politidistrikt, sa Vik.

Ber om tips

Politiet hadde ut over dette ingen nye opplysninger å komme med på pressebriefen på Stavanger politistasjon mandag formiddag.

Før helgen ba politiet om arbeidsro i saken. Dette ble understreket på ny mandag.

– Det gjenstår fortsatt mye arbeid og vi trenger ro til å etterforske saken. Etterforskningen blir ledet og gjennomført av flinke folk, understreket politimester Vik.

Politimesteren oppfordret alle som har tips til å ta kontakt med politiet. Det gjorde også etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

– Spesielt kan vi være interessert i folk som har informasjon om eventuell kontakt med Tina og de fire siktede. De ønsker vi å få informasjon fra, sa Dahl på pressekonferansen.

Alle varetektsfengsla

Alle de fire siktede er varetektsfengslet. Den ene av dem i to uker, og de andre i fire uker.

Tre av mennene var allerede avhørt før helgen. I helgen ble det også klart at fjerdemann ikke avhøres før onsdag.

Tina Jørgensen ble sist sett i live 24. september 2000 i Stavanger sentrum, og ble funnet død en måned senere i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.

NRK anbefaler