Hopp til innhold

Tidligere kjæreste innkalles til nytt avhør

Politiet innkaller den tidligere kjæresten til Tina Jørgensen til nytt avhør. Innkallelsen skal ha kommet overraskende på 34-åringen.

Atle Helljesen

– HAN VAR IKKE FORBEREDT– Han vet at han selv er uskyldig, men var selvfølgelig ikke forberedt på at det kom til å skje noe akkurat nå, advokat Atle Helljesen.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Det bekrefter advokat Atle Helljesen overfor Stavanger Aftenblad.

Den daværende kjæresten til Tina Jørgensen ble pågrepet og siktet for drap høsten 2001. Nå må han altså møte til nye politiavhør.

– Politiet har tatt kontakt og ønsker å snakke med ham, sier Helljesen til Aftenbladet. Han har vært i kontakt med den nå 34 år gamle mannen etter at pågripelsen skjedde onsdag.

LES OGSÅ: – Vi håper dette er et endelig gjennombrudd

– Vet han er uskyldig

Politiets beslutning om å avhøre 34-åringen på nytt skal ha kommet overraskende på den tidligere kjæresten.

– Han vet at han selv er uskyldig, men var selvfølgelig ikke forberedt på at det kom til å skje noe akkurat nå. Ut over dette er det for tidlig å si noe som helst, sier Helljesen.

Han vet at han selv er uskyldig, men var selvfølgelig ikke forberedt på at det kom til å skje noe akkurat nå

advokat Atle Helljesen

34-åringen skal ikke ha noen relasjon til den pågrepne mannen.

Politiadvokat Herdis Traa vil overfor lokalavisen ikke bekrefte om politiet nå vil kalle Tina Jørgensens tidligere kjæreste inn til avhør.

LES OGSÅ: Mann siktet for 15 år gammelt drap

DNA-funn og mobilbruk

Han ble formelt siktet for drapet 31. oktober 2001, blant annet på bakgrunn av mobiltelefonbruk. Det ble også gjort funn av barnåler med samme DNA på avdøde og i bagasjerommet på kjærestens bil.

Etter om lag to måneder i varetekt fikk mannen beskjed om at siktelsen mot ham ville bli frafalt. I april 2004 ble henleggelsen formelt bekreftet.

LES OGSÅ: Kommenterte ikke spørsmålet om straffskyld

NRK anbefaler

AKTUELT NÅ