Hopp til innhold

Super innsats før helgas Superleker

Eirik Nygård har ei helg med harde konkurranser foran seg. Det hindret ham ikke fra å gi alt på den røde tråbilen.

Eirik Nygård har ei helg med harde konkurranser foran seg. Det hindret ham ikke fra å gi alt på den røde tråbilen.

– Det var litt hardt å kjøre, men jeg kom meg opp bakken, sier en fornøyd Eirik Nygård etter innsatsen i NRK sin egen tråbilkonkurranse, Top Pedal.

Med litt dyttehjelp i siste bakke, kom han i mål rett over minuttet: 60,88.

Konkurranser for utviklingshemmede

Men konkurransen i NRK-løypa er kun et oppspark til større ting som skjer i helga. Eirik Nygård er en av mange som deltar på Superlekene i Sandnes/Stavanger denne helga. Et arrangement skreddersydd for personer med utviklingshemming.

– Jeg er spent på lekene. På lørdagen skal jeg spille fotball. Jeg er spiss og prøver å score mål, forteller Nygård, som har deltatt på lekene flere ganger tidligere for laget Superlaget Vardeneset FK.

Eirik Nygård

Eirik Nygård gledet seg og var spent før han tok pedalene fatt.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Det er mange kjekke folk å være sammen med, legger han til.

For det blir ikke bare beinharde konkurranser. Superlekene handler også om å være sammen med andre, lage liv og røre, og tillate seg en aldri så liten fest:

– Vi kommer ikke til å ha en sånn fest som vi hadde i fjor, men vi kommer til å ha en fest i bofellesskapet, forteller han.

Lekene arrangeres for femte år på rad

Superlekene feirer femårsjubileum dette året, og dette vil prege lekene.

– Det blir noen overraskelser, blant annet får vi besøk av noen celebre gjester, røper Rune Høivik, leder for arrangementet.

Lekene er for alle personer i fylket som har en utviklingshemming, og som har lyst til å være med på idrettsarrangementet. Programmet består av svømming, friidrett, boccia, fotball, håndball og rullestolkjøring.

– Aktivitetene er tilrettelagt for alle, uansett fysikk eller alder. Deltakerne er fem år og opp til 50 pluss. Innsatsen er på topp fra første stund, og alt med en god sportsånd, forklarer Høivik.

Ny sportsgren på programmet?

Programmet for helgas leker starter fredag klokka 17.00 med svømming i Stavanger svømmehall. Lørdag braker det løs i Sandnes idrettshall klokka 10.00 med program utover dagen.

– Hva tror du blir kjekkest: Superlekene eller tråbilkonkurransen?

– Begge deler.

– Så du kan kanskje tenke deg å ha tråbilkonkurranse inn i Superlekene?

– Ja, det hadde vært kjekt hvis vi fikk lov til det av de i styret, sier han og smiler.