- Jeg er skuffet og lei meg

Partileder i Frp Siv Jensen er glad for at Trond Birkedal, som er under politietterforsking, har trukket seg fra alle verv i partiet.

Siv Jensen

Siv Jensen sine taker går til de som har blitt berørte i saken.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Jeg er først og fremst forferdet over saken, og mine tanker går til alle som er berørte i den, sier Frp-topp Siv Jensen om Trond Birkedal.

Birkedal er siktet for å ha snikfilmet en naken mann i leiligheten sin, en siktelse som kan bli utvidet . Jensen synes likevel at det er vanskelig å kommentere saken videre:

– Det er bra at vedkommene har trukket seg fra alle verv i partiet, og at politiet nå etterforsker saken, ellers kan jeg bare si at jeg er skuffet og lei meg, sier Jensen.

Stenger dørene

Lokale fremskrittspartiledere samlet seg til møte i partiets lokaler i Schweigaardsgate i Stavanger klokken ni i morges.

Temaet for samtalene var situasjonen som har oppstått etter at partiets ordførerkadidat, Trond Birkedal, ble pågrepet av politiet søndag, siktet for krenkende seksuell handling mot en 19 år gammel mann.

Les også: - Føler meg sterkt misbrukt

Les også: siktelse som kan bli utvidet

Styremøte i kveld

Birkedal har på grunn av denne saken trukket seg fra alle sine politiske verv og partiet har nå ni dager på seg for å komme fram til en ny kandidat til ordførervervet i Stavanger i forbindelse med valget til høsten.

Da våre reportere oppsøkte partikontoret var Frp-lederne svært tilbakeholdne med å kommentere saken.

Dette er hans eventuelle handlinger og ikke partiets.

Geir A. Mo, Generalsekretær i Fremskrittspartiet

Utpå formiddagen kom det en presemelding som fortalte at Stavanger-partiet skal ha en pressekonferanse etter sitt styremøte klokken 18.00 tirsdag kveld.

– Forferdelig og trist

Frps generalsekretær Geir Mo

Fremskrittspartiets generalsekretær Geir A. Mo har full tillitt til at Stavanger-partiet løser problemene etter at Trond Birkedal trakk seg fra vervene sine på en god måte.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Fremskrittspartiets generalsekretær Geir A. Mo, sier at han er like forferdet som alle andre.

– Det er bare en mulig kommentar å ha til en slik sak. Det er forferdelig det som det tyder på har skjedd. Det er forferdelig at det er folk som er involvert i det og det er selvfølgelig forferdelig og trist for Trond Birkedal som nå er ute av politikken, sier Mo til NRK

Mo sier at partiet må forholde seg til fakta i saken.

– Vi vet ikke hvor saken vil ende. Det er en sak mellom ham og politet. For partiet sin del er han ute av alle verv. Vi får håndtere det etter beste evne og i første rekke få ordnet opp i situasjonen rundt kommunevalgslisten i Stavanger, sier Mo.

Les også: Støtteerklæringene strømmer inn

Les også: Advokaten: – Han opplever det som et sjokk

Generalsekretæren sier at Birkedal er veldig opptatt av at partiet må holdes minst mulig skadelidende for det som har skjedd og at partiet i Stavanger må få hjelp til å ordne opp i den situasjonen som har oppstått.

– Dette er hans eventuelle handlinger og ikke partiets, sier Mo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Birkedal vant nominasjonskampen mot Stenberg

Styret i Stavanger Fremskrittsparti skal i kveld ta stilling til om Sissel Stenberg erstatter Trond Birkedal som partiets ordførerkandidat i Stavanger.

Foto: Zbigniew Czaplicki / Nrk

– Full tillitt til Stavanger-partiet

Han mener at det er for tidlig å si noe om hvor skadelig denne saken er for Fremskrittspartiet.

– Nå skal vi først håndtere de utfordringene som har oppstått og så skal Stavanger fremskrittsparti få på plass en ny ordførerkandidat. Så er det valgkampen som kommer opp, og så ser vi i september hvordan resultatet blir, sier Moe.

Les også: Frp må finne ny ordførerkandidat

Generalsekretæren har full tillitt til at Stavangeravdelingen har mange dyktige politikere som kommer til å løse probleme på en god måte.

Frp stenger døren

Fremskrittspartiet i Stavanger stengte døren til partikontoret i formiddag.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

– Ingen kommentar

NRK spurte Marit Amundsen, som er leder for Fremskrittspartiet i Stavanger hva som skal diskurteres på styremøtet tirsdag kveld.

– Ingen kommentar, sa Amundsen

– Hva tenker dere om den situasjonen som har oppstått?

– Jeg har ikke noen kommentarer utiover det som jeg har sagt nå, svarte amudsen.

Frp-lederen i Stavanger gjentar at det vil komme informasjon etter styremøtet i kveld.