Advokaten: – Han opplever det som et sjokk

Sentral Frp-politiker i Rogaland trekker seg fra alle verv etter siktelse om utuktig atferd.

Video Frp-topp filmet ung mann på badet

Advokat Arvid Sjødin sier siktet Frp-politiker er sjokkert.

En sentral Frp-politiker i Rogaland er pågrepet og siktet for å ha filmet en naken mann med et skjult kamera på badet.

– Situasjonen for min klient er vanskelig slik den er det for alle som opplever noe slikt som dette, men han forholder seg til at han er under etterforskning og tar det hele med fatning. Men det oppleves jo som et sjokk for ham, sier politikerens advokat Arvid Sjødin til NRK.

Mannen trakk seg fra alle politiske verv da saken ble kjent i media.

– Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet, sier generalsekretær i Frp, Geir A. Mo i en uttalelse.

Politiet slo til mot mannens hjem på søndag etter at en ung mann, ifølge Dagbladet, skal ha kontaktet dem med mistanke om at han hadde blitt filmet i skjul mens han satt i politikerens badekar.

Utuktig atferd

Politiet skal ha gjort flere beslag under ransakingen av mannens bolig, og politikeren er siktet etter staffelovens paragraf 201 b som sier:

«Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år.»

– Vi har gått gjennom det materialet som er innhentet, og vi jobber videre med saken. Siktede blir sittende i varetekt til i morgen. Vi kan ikke utelukke at siktelsen blir utvidet til å dreie seg om flere forhold, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til NRK.

Han sier videre at det er gjort beslag i pc og datautstyr som tilhører siktede.

Ante ingenting

NRK har vært i kontakt med en rekke tillitsvalgte i både fylkes- og lokallaget men de har ikke ønsket å kommentere saken. Fylkesleder Terje Halleland, leder i Rogaland Frp sier de bare kjenner saken gjennom media.

– Vi får se hva politiet gjør videre og se hva vi gjør videre. Vi kjører nå løpende dialog både lokalt og sentralt om saken, og hvis siktelsen blir opprettholdt vil det få konsekvenser. Det har vi regler for angående medlemsskap eller midlertidig suspensjon, sier Halleland til NRK.

Samtidig forsøker stabssjef Geir Mo i Frp å sette seg inn i saken.

– Vi jobber nå med å få oversikt over saken og innholdet i den. Vi vil komme tilbake når vi har full oversikt. Vi kommer til å følge partiets regelverk, Frp har et strengt regelverk, sier Geir Mo.

Politikerens advokat, Arvid Sjødin, sier til NRK at hans klient fortsatt er pågrepet på bakgrunn av faren for bevisforspillelse.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger