Frp må finne ny ordførerkandidat

Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv i partiet.

Trond Birkedal

Fremskrittspartiet i Stavanger står uten ordførerkandidat, etter at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv i partiet.

Foto: Johansen, Geir Otto / SCANPIX

Fremskrittspartiet i Stavanger står uten ordførerkandidat, etter at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv i partiet.

Birkedal er siktet for å ha snikfilmet en naken mann på badet sitt, og valgte i går å trekke seg med umiddelbar virking.

Les også: Advokaten: – Han opplever det som et sjokk

Dermed må lokallagsstyret peike ut en ny ordførerkandidat innen ni dager, da går nemlig fristen ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Birkedal vant nominasjonskampen mot Stenberg

Trond Birkedal vant i vinter nominasjonskampen i Fremskrittspartiet mot Sissel Stenberg. Nå tyder mye på at det blir henne som deltar i kampen om ordførervervet i byen.

Foto: Zbigniew Czaplicki / Nrk

– Styret skal møtes tirsdag

Sissel Stenberg er styremedlem i Stavanger Frp, og står oppført som nummer to på lista, bak Birkedal.

Les også: Birkedal knuste Stenberg

– Slik situasjonen nå er blitt, vil styret komme sammen i løpet av tirsdag og se på hvordan situasjonen skal håndteres, sier Stenberg til NRK.

Hun vil ikke kommentrere om det er henne som nå skal overta som Fremskrittspartiet sin utfordrer i kampen om ordførervevet i byen.

– Vi får se hva dagen i dag bringer, og så kan vi ta det derfra, sier hun.

Valgte selv å trekke seg

Trond Birkedal sin advokat, Arvid Sjødin sier til NRK at politikeren selv tok beslutningen om å trekke seg fra vervene sine.

– Det er noe han selv har funnet riktig å gjøre. Det er på bakgrunn av at han setter partiet høyere enn sine egne interesser, sier Sjødin.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Sjødin om mistenkt FrP-politiker

Trond Birkedal sin advokat, Arvid Sjødin, regner med at klienten blir løslatt i løpet av tirsdag.

Foto: Nyhetsspiller

Birkedal sitter tirsdag morgen fengslet med henvisning til faren for bevisforspillelse. Sjødin regner med at klienten hans blir løslatt i løpet av tirsdag.

Filmet i politikerens badekar

Politiet slo til hjemme hos Frp-politikeren på søndag etter at en ung mann, ifølge Dagbladet, skal ha kontaktet dem med mistanke om at han hadde blitt filmet i skjul mens han satt i politikerens badekar.

Politiet skal ha gjort flere beslag under ransakingen av mannens bolig, og politikeren er siktet etter staffelovens paragraf 201 b som sier:

«Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år.»

Politiadvokat Fredrik Martin Soma i Rogaland politidistrikt sier til NRK at det ikke kan utelukkes aat siktelsen bluir utvidet til å omfatte flere forhold.

Det er gjort beslag i datautsyr som tilhører Birkedal.