- Føler meg sterkt misbrukt

Trond Birkedal skal ifølge VG ha vist stor interesse for 19-åringen som anmeldte ham de siste fire årene.

Trond Birkedal

Trond Birkedal skal ifølge VG ha vist stor interesse for 19-åringen som anmeldte ham de siste fire årene.

Foto: FrP

Den nitten år gamle mannen som søndag anmeldte Frp-politikeren for å ha filmet ham i skjul mens han badet i badekaret hjemme hos Birkedal, sier at han lenge har hatt mistanke om at han ble filmet.

Jeg føler meg sterkt misbrukt. Han filmet meg naken. Jeg føler et voldsomt sinne og hat overfor ham, sier nittenåringen til Verdens Gang .

Les også: Advokaten: – Han opplever det som et sjokk

Les også: Frp må finne ny ordførerkandidat

– Besøkte Birkedal i Stavanger

Mannen tok kontakt med Birkedal på Facebook da han fjorten år gammel meldte seg inn i Fremskrittspartietss Ungdom. Birkedal skal en rekke ganger ha invitert ham til Stavanger og delvis betalt reiseutgiftene hans fra Oslo.

Ved disse besøkene skal nittenåringen ha bodd hjemme hos Birkedal. Overfor avisen hevder han også at han ved flere anledninger har bodd på rom sammen med Frp-politikeren i forbindelse med partiarrangementer.

I forbindelse med disse overnattingene skal Birkedal ha utført handlinger som mannen mener er seksuelt krenkende.

– Tror det gjelder flere

Han sier til VG at han ikke har beviser for at Birkedal har misbrukt andre gutter.

– Nei, ingen. Men jeg tror det, siden han testet grensene mine veldig, og jeg har sett video av en annen gutt, sier nittenåringen.

Trond Birkedal er siktet for krenkende seksuell handling mot nittenåringen.

– Leter etter vitner

Politiadvokat Fredrik Martin Soma i Rogaland politidistrikt sier til NRK at siktelsen trolig vil bli utvidet til å omfatte slike handlinger mot flere personer.

Les også: Politiet leter etter vitner

Les også: Støtteerklæringene strømmer inn

– Det arbeidet vi er i ferd med å foreta nå er å få en oversikt over situasjonen. Vi ønsker en oversikt over hvem som eventuelt kan være vitner til dette og se på om det finnes andre fornærmede i saken, sier Soma