Hopp til innhold

Kommenterte ikke spørsmålet om straffskyld

Advokat Odd Rune Torstrup er forsvarer for den 36 år gamle mannen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Han møtte pressen, men var sparsommelig med opplysninger.

Odd Rune Torstrup

VIDEO: Odd Rune Torstrup forsvarer 26-åringen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen.

– Vi ble kjent med denne saken i går formiddag i halv ti-tiden, og siden det har det pågått avhør i saken, sier Odd Rune Torstrup.

Han forsvarer mannen på 36 år fra Lyngdal i Vest-Agder som er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000. Torstrup innkalte til pressekonferanse torsdag klokka 12, man ga ikke mye informasjon.

– Vi holder kortene tett, og gir ikke ut opplysninger om saken. Årsaken er at det er mennesker der ute i samfunnet som vet ting om saken, og vil bli avhørt. Det er i vår klients intereses at ingenting lekker ut, sier Torstrup.

Uklart om han erkjenner straffskyld

Forsvareren ville ikke kommenterte spørsmålet om straffskyld. Han fortalte at han har fått mer informasjon fra politiet enn det har lov til å dele med sin klient.

– Jeg har sagt ja til å motta klausulerte opplysnigner, som jeg får av politiet og ikke kan fortelle ham om. Jeg ønsker som regel ikke det, men det er det beste å gjøre i denne saken, sier Torstrup.

Mannen ble pågrepet i sin bolig i Lyngdal Vest-Agder i går morges klokken 09.40. Han ble deretter transportert til politihuset i Stavanger, hvor han satt i avhør i flere timer. I morgen klokka 10 fremstilles han for varetektsfengsling

Politiet utelukker ikke at han har samarbeidet med andre om ugjerningen, og skal etterforske det videre.

Forsvant i 2000 – saken gjenopptatt i 2013

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 20-åringen ble funnet ved en tilfeldighet 26. oktober. Hun lå skjult i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor Stavanger. Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet.

Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En etterforskningsgruppe jobbet frem til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det fremkom ingen opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken.