NRK Meny
Normal

Huldra-plattform må skrotes hvis ingen vil kjøpe

Så langt har ingen ville kjøpe Statoils Huldra-plattform. Den er kun 12 år gammel, og i alt for god stand til å skrotes, men dersom ingen kjøpere melder seg er det det eneste alternativet.

Huldra til salgs

Oljeplattform til salgs, annonserte Statoil på finn.no, men ingen har foreløpig bitt på.

Foto: skjermdump Statoil

– Vi la ut en finn.no-annonse som annonserte Huldra til salgs, forklarer kommunikasjonsrådgiver i Statoil, Ola Anders Skauby.

Statoil annonserte « Oljeplattform til salgs » i 2011 og reklamerte med både sjøutsikt og 20 soverom, samt god plass til helikopter.

– Det genererte en del forskjellig interesse og mange ideer. Vi har jobbet med å snevre det inn og ser nok helst at det blir gjenbruk innen olje og gass, sier han.

– Hvem er egentlig mulige kjøpere av en slik plattform?

– Det kan jo være til mindre olje- og gassfelt hvor man trenger hele eller deler av utstyret som finnes på selve plattformen. Den må flyttes, men det er jo billigere å kjøpe et nytt understell, og plassere denne brukt oppå, sier Skauby.

Huldra-plattformen

Den ubemannede Huldra-plattformen er til salgs.

Foto: skjermdump Statoil

– I for god stand til å skrotes

– Dette er en plattform som er i alt for god tilstand til å skrotes. Dersom vi ikke får noen kjøpere er desverre det alternativet, sier Skauby.

Statoil prøvde seg med prospekt og annonse på salgsnettsiden finn.no, med de klassiske fine bildene man ser i salgsprospekter. Men selv med en pris på en krone var det ingen kjøpere. Huldra-plattformen står tom og klar for visning i Nordsjøen, men foreløpig har responsen vært laber.

– Selv om ingen har meldt seg ennå er det mulige kjøpere i markedet, sier Skauby.

Huldra ble satt i produksjon i 2011, og er en ubemannet plattform. All aktivitet om bord styres fra Veslefrikk B-plattformen som ligger 16 kilometer unna.