NRK Meny
Normal

Ingen nye spor etter Agnes Elisabeth Müller

Politiet har ringt på alle dørene i området der Agnes Elisabeth Müller bor, og ned til kaien på Oanes. Fortsatt er det ingen spor etter Müller som forsvant onsdag for vel en uke siden.

Dør til dør-aksjon i Forsand

Politiet snakker med alle naboene til den savnede.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Lensmann Odd-Bjørn Næss i Strand og Forsand, sier de har møtt stor velvilje blant folk, men at det så langt ikke har kommet fram noe nytt.

Lensmann Odd-Bjørn Næss
Foto: Ståle Frafjord

–Vi skal nå analysere det materialet vi sitter på, og fortsetter landsøk søndag. Det betyr at letemannskap og frivillige fortsetter letingen i Forsand, men søket til sjøs er avsluttet, sier Næss.

Har vært savnet i over en uke

Kvinnen har vært savnet siden onsdag 16. april, og hun skal sist ha blitt observert på ferjekaien på Oanes i Forsand. Det har blitt meldt om at hun kan ha blitt sett på ferja over til Lauvik rundt midnatt, men dette er ikke bekreftet.

Bruker store ressurser

– Det er betydelige ressurser som blir satt inn fra vår side, sier Næss.

Han sier politiet nå håper rundspørringen kan gi politiet opplysninger om kvinnes bevegelser.

–Det kan være opplysninger i materialet vi har samlet inn, som ikke er analysert ennå, men foreløpig har vi ingen teori om hva som kan ka skjedd, sier Næss.

–Folk i Forsand er litt oppskaka

Ordfører i Forsand, Ole Tom Guse

Ordfører i Forsand, Ole Tom Guse (krF.)

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Ordfører Ole Tom Guse har selv deltatt i letingen etter Müller som medlem av Norsk Folkehjelp. Han sier innbyggerne i Forsand er veldig opptatt av hva som kan ha skjedd.

–Folk snakker mye om det, og er litt oppskaka. De håper det beste, men frykter det verste, sier Guse. Spekulasjonene kommer veldig tett på i en så liten bygd, så de fleste velger å ikke spekulere.

–Bygda stiller opp så gode de kan, for familie og barna. De vil også gjerne delta i en manngard om politiet ber om det, sier Guse.

Vil ha kontakt med hyttefolk

Politiet vil også fortsatt komme i kontakt med folk som har oppholdt seg i hytter i distriktet i påsken.

Les også: Dykkere skal lete etter savnet kvinne i sjøen

Les også: – Det kan ligga noko kriminelt bak

Politibetjent ved Strand og Forsand lensmannskontor, Kjell Vidar Hantho sier helikopteret som deltok i letingen fredag, har returnert til Oslo,.

Hele Forsand er preget av at den 36 år gamle kvinnen har vært borte i over en uke.

– Dette er en liten kommune, og det er mange som kjenner hverandre og føler omsorg for hverandre her. Folk føler det veldig nært, sier han.

Forsand
Foto: Rolf Marnburg