Hopp til innhold

Høyesterett forkaster anken i Agnes-saken

Dommen på 21 års fengsel for Thomas Müller blir stående.

Agnes-saka

Høyesterett forkaster Tomas Mullers anke. Dermed blir dommen på 21 års fengsel for drapet på hans kone Agnes Muller stående.

Foto: NRK

Høyesterett forkaster Tomas Mullers anke, melder Stavanger Aftenblad . Dermed blir dommen på 21 års fengsel for drapet på hans kone Agnes Muller stående.

Thomas Müller anket dommen fra Gulating lagmannsrett fordi de mente det var gjort en saksbehandlingsfeil.

Les også: – For barnas del håper jeg saken avsluttes nå

Les også: Agnes Muller-saken behandles i Høyesterett

Tobarnsmoren Agnes Muller ble meldt savnet 19. april 2014. 6. mai samme år ble hun hentet opp fra 70 meters dyp i Lysefjorden.

I Jæren tingrett erkjente Thomas Müller forsettlig drap, men han hevdet at kona hans hadde ønsket å dø. Både tingretten og lagmannsretten dømte ham til 21 års fengsel for drap og voldtekt.

Stor belastning

– Jeg er ikke overrasket, men høyesterett kunne og kommet til et annet resultat.

Odd Rune Torstrup

Advokat Odd Rune Torstrup var forsvarer for Thomas Müller i lagmannsretten. Han forteller at klienten er orientert om avgjørelsen i Høyesterett.

Foto: Andreas Molland / NRK

Det sier advokat Odd Rune Torstrup som var forsvarer for Thomas Müller i lagmannsretten. Han forteller at klienten er orientert om avgjørelsen. Han ønsker ikke å si noe om hvordan Thomas Müller opplever meldingen fra Høyesterett.

Les også: Aktor krever 21 års fengsel for Agnes-drapet

– Det er helt klart at denne saken har vært en stor belastning for alle involverte, inkludert lokalsamfunnet som er rammet. Sånn sett er det godt at saken er avsluttet, men det er klart at alvorlige saker tar lang tid, de må få en grundig og forsvarlig behandling, sier Torstrup.

Påsto kona ønsket å dø

Det var ektemannen selv som meldte Agnes Muller savnet i påsken 2014. Ifølge tiltalen bandt den tyske rørleggeren kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne.

Siktede i Agnes Muller-saken

Thomas Müller hevdet i retten at kona hans hadde ønsket å dø.

Foto: Ståle Frafjord

Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden. Påtalemyndigheten mente motivet var sjalusi og uoverensstemmelser fordi Agnes Muller ønsket å skille seg.

I tingretten erkjente Thomas Müller forsettlig drap, men han hevdet at kona hans hadde ønsket å dø.

Les også: Forlenger varetekten i Agnes-saken

– I mange måneder hadde vi planlagt at jeg skulle hjelpe henne og at det skulle se ut som hun bare hadde stukket av, sa han under rettssaken. Både tingretten og Gulating lagmannsrett dømte ham til 21 års fengsel for drap og voldtekt.

Thomas Müller anket dommen fra lagmannsretten fordi han mente det var gjort en alvorlig saksbehandlingsfeil da jurymedlemmene ikke ble bedt om å ta stilling til om kona hadde ønsket å dø.