Dykkere skal lete etter savnet kvinne i sjøen

Brannvesenets dykkere er nå på vei til Forsand for å lete i sjøen etter savnede Agnes Elisabeth Müller. De skal undersøke området fra Oanes og innover Lysefjorden.

Ståle Østerhus

Ståle Østerhus og politiet har lett langs sjøkanten i to dager etter savnede Agnes Elisabeth Müller. Fremdeles vet de ikke hva som har skjedd.

Foto: Ståle Frafjord

Lensmann Odd-Bjørn Næss

Lensmann Odd-Bjørn Næss forteller at de nå vil lete i områder hvor det er vanskelig å komme til fots.

Foto: Ståle Frafjord

Etter søk med mannskaper langs strandkanten i to dager, har politiet måttet se på andre muligheter for å undersøke området der de tror 36 år gamle Agnes Elisabeth Müller kan befinne seg. Politihelikopteret har kommet fra Oslo og er allerede i gang med å søke i området.

Nå er også dykkere fra brannvesenet på vei fra Stavanger. I 15-tiden skal de være i gang med å undersøke havbunnen mellom Oanes og innover i Lysefjorden hvor Müller bor.

– Nå har vi søkt med frivillige fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors langs vei og strand i to dager. Men det er områder som ikke er tilgjengelig til fots, derfor vil vi bruke et politihelikopter for å søke i skrenter og langs sjøkanten, sier politiførstebetjent Ståle Østerhus.

Savnedes ektemann er nå inne til nye samtaler. Det er rutinesamtaler, ifølge politiet, og saken har status som leteaksjon, ikke kriminalsak.

Politihelikopter leter nå

Politihelikopter i Forsand

Politihelikopter har kommet fra Oslo for å lete etter kvinnen som har vært savnet siden onsdag forrige uke.

Foto: Tom Edvindsen

Kvinnen har vært savnet siden onsdag 16. april, og hun skal sist ha blitt observert på ferjekaien på Oanes i Forsand. Det har blitt meldt om at hun kan ha blitt sett på ferja over til Lauvik rundt midnatt, men dette er ikke bekreftet.

– Har det kommet frem noe nytt siden dere setter inn helikopter?

– Nei, situasjonen er uendret, vi har dette som søksområde fortsatt. Vi har ingen nye opplysninger som tilsier at vi skal søke noe andre plasser, sier Østerhus.

Flere nyheter fra Rogaland