Hopp til innhold

Ber folk ta buss til Bieber-konsert – og jobben

Oppfordringen fra arrangøren før Justin Bieber-konserten onsdag er klar: La bilen stå – gjerne også på dagtid.

Lars Skjæveland

Lars Skjæveland er prosjektleder for trafikksikkerhet under Justin Bieber-konserten. – Velg buss, taxi eller sykkel, oppfordrer han.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det handler om sikkerhet. Det kommer til å være mye folk i området, fullt på gang- og sykkelstier, og mange er nok så glade for at de skal på konsert at de springer rett ut i veien, sier Lars Skjæveland.

Han jobber med trafikksikkerhet før onsdagens konsert med Justin Bieber og Den store sommerfesten på Forus.

Bieber har landet

Et Gulfstream privatfly med Justin Bieber ombord, landet på Sola litt etter klokka 18 tirsdag. Om lag 30.000 publikummere skal se Bieber på Forus travbane onsdag.

Foto: Ingvill Bjorland / NRK

Travbanen midt mellom Sandnes og Stavanger får besøk av 30.000 mennesker onsdag kveld. Tirsdag kveld var ikke konserten utsolgt, men billettene som er solgt, blei borte på kort tid, og svært mange kommer sannsynligvis kun for å se tenåringsidolet Justin Bieber.

Flere veier stenges

– Velg buss, taxi eller sykkel. Da er du dekka, sier Skjæveland.

Hvis du må kjøre, bør de som kommer sørfra, velge avkjøringa ved Ikea. Biler som kommer nordfra tar av mot Solasplitten. Du blir da leda til vestsida av Forus, der det er lagd dropp-soner der du kan sette av før konserten, og hente etter.

Kart over stengte veier Justin Bieber-konsert

Kartet viser hvilke veier som blir stengt mens Justin Bieber-konserten pågår.

Foto: Ramudden

Her finnes det også parkeringsmuligheter. Det tar om lag 20 minutter å gå fra parkeringa til konsertområdet.

Skulle du likevel falle for fristelsen til å kjøre inn tidlig, og sette fra deg bilen nær travbanen, kan du regne med at bilen blir stående til mellom klokka 02 og 03 om natta.

Mange må til Forus-området i helt annet ærend enn Bieber-konsert: Jobb. Johan Gismervik i Statens vegvesen tror ikke at noen kommer til å bli sperra inne på arbeidsplassen på grunn av trafikkreguleringa den kanadiske superstjerna medfører, men kan ikke utelukke det helt.

Scenen på Forus travbane før Justin Bieber-konsert

Denne scenen står klar til Justin Bieber og Martin Garrix.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Publikumsområde på Forus travbane før Justin Bieber-konsert

Forus travbane gjøres om til konsertarena for anledninga.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– De åpner dørene klokka 16. Vi tror ikke alle møter opp før dette, men at publikumsinnrykket spres litt utover ettermiddagen. Dette er en musikkfest, ikke bare en Bieber-konsert, sier Gismervik.

Han regner likevel med at det bli vanskelig for biltrafikken til og fra Forus onsdag ettermiddag.

– Dra hjem litt tidlig

– De som jobber der, skal få komme hjem, de skal ikke bli låst inne. Men de kan bli stående og vente litt, sier han, og oppfordrer også Forus-arbeidende til å bruke bussen denne dagen.

– Kjør hjem litt tidlig, eller ta buss, sier han.

Laster Twitter-innhold

Kolumbus oppfordrer passasjerene til å beregne ekstra god tid til og fra Stavanger og Sandnes onsdag, om ettermiddagen, men kanskje spesielt når konsertene slutter rundt klokka 23.

«Reisende med rute 2 fra Sandnes og rute 3 fra Stavanger må forvente flere folk på bussen enn normalt», skriver kollektivselskapet på sine nettsider.

Flere nyheter fra Rogaland