Justin Bieber til Stavanger

– Det er jo egentlig helt sykt at han kommer hit, sier arrangøren.

Justin Bieber på Telenor Arena

Justin Bieber på Telenor Arena i 2013. Neste år vil han opptre i en annen norsk by enn Oslo for første.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

7. juni entrer superstjernen scenen på Forus Travbane i Stavanger. Justin Bieber, som er blant verdens aller største popstjerner, skal opptre under Den store sommerfesten 2017.

– Vi lever virkelig opp til navnet vårt neste år, sier arrangør Øivind Ekeland i en pressemelding.

Les også: Til Oslo med Bieber-ekspressen

Bieber har vært i Norge fire ganger før, men kun holdt konserter i Oslo. Nå får Vestlandets beliebers endelig se idolet på hjemlige trakter.

– For å være ærlig, er det er jo egentlig bare helt sykt at han kommer hit i det hele tatt, kommenterer Ekeland.

– Fra ungdomsidol til allemannseie

Han mener Justin Bieber har vært gjennom en stor utvikling som artist, og at dagens Bieber appellerer til langt flere enn tenåringsjenter.

– Det som er spesielt med Bieber, er at han begynte som 13-åring, fikk hiten «Baby», og var et ungdomsidol. Det han gir ut nå, er voksen allsang, det er kvalitetsmusikk. Det har gjort ham til allemannseie, sier Ekeland til NRK.

Les også: Lovte Bieber til ukjent jente

Det skal selges 36.000 billetter, noe som vil gjøre Stavanger-konserten til den største Bieber-konserten i Norge. Bieber har tidligere opptrådt på Operataket, Telenor Arena og Chateau Neuf.

Salget starter 22. november.

Øivind Ekeland på Forus Travbane.

Øivind Ekeland skal arrangere Justin Bieber-konsert på Forus Travbane i Stavanger. Her kan det samles opptil 36.000 publikummere i juni neste år.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

250 busser

Biebers første norgeskonsert endte i kaos. Konserten, som ble holdt på Operataket i Oslo i 2012, tiltrakk seg langt flere enn arrangørene var forberedt på.

Les også: Jublet vilt over Bieber

Ekeland innrømmer at det blir en logistisk utfordring å sørge for at 36.000 publikummere kommer seg trygt til og fra konsertområdet på Forus.

– Men vi har hatt en god dialog med store busselskaper og politiet. Det blir 250 busser i shuttletrafikk fra Sandnes og Stavanger, sier han.

– Blir dette den største konserten i Rogaland noensinne?

– Det er i hvert fall helt sikkert. Vi har hatt mange store artister her, men Bieber-konserten blir en enorm produksjon.